Nyheder

Årets Fisker er Hans Jørgen Jensen

19. november 2021

Hans Jørgen Jensen fra Thyborøn/Harboøre er netop kåret som Årets Fisker ved Fiskerikonferencen 2021, som blev afholdt af Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank i Søndervig fredag den 19. november. Hans Jørgen Jensen tog den fornemme pris hjem for sit engagement i fiskeriet og sit nærmiljø.

Fiskeriet er under pres fra mange sider. Lukkeperioder, kvotenedskæringer, Brexit og klimaforandringer udfordrer branchen, men det får ikke Hans Jørgen Jensen fra Thyborøn/Harboøre til at kaste håndklædet i ringen og finde en ny levevej.

Tværtimod er Hans Jørgen Jensens tro på fiskeriet så stor, at han sidste år sammen med sin makker, Jens Peter Langer, investerede i det topmoderne, nybyggede fiskefartøj L 820 Nanna Cecilie. Derfor kan han også bryste sig af, at han for andet år i træk har været nomineret til Årets Fisker. Som den første i konkurrencens historie.  

Hans Jørgen Jensens ukuelige tro på fiskeriet er en af grundene til, at Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende har kåret ham som Årets Fisker 2021 til den årlige fiskerikonference, der i år blev afholdt på Beach Bowl i Søndervig.

Støtter lokalmiljøet
Sidste år, da han blev nomineret til Årets Fisker, var en af begrundelserne, at Hans Jørgen Jensen gjorde en stor indsats for lokalmiljøet og havnen i Thyborøn, hvor hans fartøj har basishavn.

- Jeg vil gerne bakke op om det, der sker lokalt, så jeg også er medvirkende til at sikre en fortsat positiv udvikling i vores lokalområde. Både i Harboøre, hvor jeg bor, men også i Thyborøn, hvorfra jeg fisker, lyder det fra Hans Jørgen Jensen. 
Som følge heraf ligger det også Hans Jørgen Jensen meget på sinde, at han så vidt, det er muligt, understøtter de lokale arbejdspladser gennem sin virksomhed: 

- For Thyborøn Havn er det vigtigt, at vi bevarer den gode position i fiskeriet og hermed udvikler og understøtter de lokale arbejdspladser, der drives af fiskeriet, fortæller Hans Jørgen Jensen, der derfor så vidt muligt benytter sig af lokale håndværkere og lander sin fangst til fiskeauktionen i Thyborøn.

Det engagement og arbejde er ikke stoppet, selvom det ikke kastede en titel af sig sidste år. Tværtimod har han fortsat sit store arbejde i det lokale, og det er en af grundene til, at Hans Jørgen Jensen blev nomineret igen i år og nu fortjent kan kalde sig for Årets Fisker 2021.

Skarpt felt af dygtige fiskere 
Årets Fisker udvælges blandt fire nominerede kandidater, som er udvalgt blandt en række indstillinger fra fiskere, lokalforeninger m.m. Det er altså fiskerne selv, som indstiller kolleger til prisen.
Jurykomitéen har bestået af administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, Flemming Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, Torben Høj, Vest Fisk og Ivan Krarup Jensen, Fiskeri Tidende.

Billedtekst: Fra venstre ses formand for DFPO Svend-Erik Andersen, fiskeriminister Rasmus Prehn, prismodtager Hans Jørgen Jensen og adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen. 
Fotograf: Ole Iversen

Yderligere oplysninger: 
Jan Ulsø Madsen, adm. bankdirektør i Vestjysk Bank, tlf. 96 63 21 04

Tilbage

keyboard_arrow_up