Nyheder

Besked ved betaling med kort i udenlandsk valuta

19. april 2021

Når du anvender dit kort i udlandet både indenfor og udenfor EU, vil du fremover modtage en besked fra os. Det skyldes ny EU-lovgivning.

Når du betaler med dit Mastercard eller Visa i udenlandsk valuta, får du en besked/notifikation på din telefon eller i din netbank, hvor du får oplysninger om kurs og vekselgebyrer ved den aktuelle handel. På den måde får du overblik over omkostningerne.

Når du har modtaget én besked, vil du ikke modtage flere indenfor de næste 30 dage, hvis du handler i den samme udenlandske valuta.

Det betyder for eksempel, at hvis du tager til Italien og opholder dig der en uge, inden du rejser videre til USA, vil du modtage notifikationen når du handler første gang i Italien, i EUR, og igen når du foretager dit første køb i USA i USD.

Afmeld besked

Det er et krav fra EU, at du som kunde skal have direkte besked, når du betaler med dit kort i udenlandsk valuta. Derfor skal du aktivt afmelde det, hvis du ikke ønsker denne notifikation. Det er nemt og enkelt at gøre i Netbank eller Mobilbank under menupunktet ”Kort”.

 

Tilbage

keyboard_arrow_up