Nyheder

Corona eller ej, hvem skal være Årets Fisker?

5. oktober 2020

Kender du en dygtig fisker, der gør en forskel i dansk fiskeri? Så er det nu, du skal sende en indstilling af din kandidat til Årets Fisker 2020.

- Hvor gerne vi end vil, så betyder usikkerheden omkring coronavirus og risikoen for smittespredning desværre, at tiden ikke er den rette for en fiskerikonference i år, hvor vi samler fiskere fra nær og fjern, siger Jan Ulsø Madsen, adm. bankdirektør i Vestjysk Bank, som sammen med Fiskeri Tidende er arrangørerne bag Fiskerikonferencen, der i år skulle være afholdt for 5. år i streg.

- Men vi holder fast i Årets Fisker. Det er en vigtig hæder i dansk fiskeri, så 2020 skal ikke være nogen undtagelse. Selvom vi ikke kan fejre det, som vi plejer til Fiskerikonferencen, så finder vi en vinder, forsikrer Jan Ulsø Madsen, adm. bankdirektør i Vestjysk Bank.

Der er tale om en hæderspris, der går til en fisker, som på den ene eller anden måde gør en forskel i dansk fiskeri. Måske kender du en, der er i gang med et beundringsværdigt generationsskifte? En, der har bygget nyt fartøj eller forsøgt sig med et nyt og innovativt fiskeri? Eller det kan være en fisker, der forstår at blande sig i fiskeridebatten? Kriterierne står åbne for, hvem der kan indstilles, og derfor er alle velkomne til at indstille. Alle forslag er velkomne og kan indsendes frem til 1. november 2020. Du kan indstille din kandidat her

Vinderen kommer i fint selskab. Sidste år gik prisen til Frank Theodorsen for hans utrættelige kamp for Østersøen. Jens Frich fik æren i 2018, da han om nogen har fået unge ind i erhvervet, mens Rasmus Hald i 2017 modtog prisen for sin markante stemme på de sociale medier. Den første vinder var Christian Pilegaard, der fik prisen for sin store tro på fiskeriet og investering i nyt fartøj.

Juryen består af Flemming Nygaard Christensen fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, Torben J. Høj fra Vestfisk, Jan Ulsø Madsen fra Vestjysk Bank og Line Dalgaard Jensen fra Fiskeri Tidende.

Alt efter hvad corona-situationen tillader vil der være en mini-kåring den 20. november.

Vi ses i 2021

Både Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende havde glædet sig til Fiskerikonferencen. EU-parlamentariker Søren Gade havde meldt sin ankomst. Og dagens tema kredsede om brexit og EU.

- Vi havde glædet os til en højaktuel debat – i disse dage sker der rigtig meget i dansk fiskeri, og det var jo helt oplagt at debattere netop brexit i en bred kreds af fiskere, siger Line Dalgaard Jensen, redaktør på Fiskeri Tidende, som selvfølgelig er enig med banken i, at den går ikke, når corona bølger frem og tilbage.

At der ingen Fiskerikonference bliver i år, betyder ikke, at den dermed er røget i glemmebogen.

- Det bliver blot en pause. Vi har stærke forhåbninger om, at vores hverdag til næste år ikke længere er præget af corona-restriktioner, således vi igen kan afholde fiskerikonference, fortæller Jan Ulsø Madsen.

I mellemtiden holder Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende liv i de traditioner, som er forbundet med Fiskerikonferencen – for eksempel kåringen af Årets Fisker 2020.

- Og så håber vi, at alle fiskere og fiskeriinteresserede er klar igen i 2021 til Fiskerikonference, slutter Jan Ulsø Madsen. 

Tilbage

keyboard_arrow_up