Nyheder

Erhvervskunder vender hjem til Vestjysk Bank

4. oktober 2017

Ude godt, hjemme bedst. Det kan flere af Vestjysk Banks erhvervskunder nikke genkendende til. Fremtidssikringen af Vestjysk Bank med en solid kapitalindsprøjtning på mere end en milliard kroner får nu flere af de tidligere kunder tilbage i banken.

Vestjysk Bank kan igen bryste sig af at være en solid og fremtidssikret bank. Vendepunktet kom, da staten i juli solgte sin aktiepost i Vestjysk Bank til en professionel investeringsfond, der med en milliardindsprøjtning har sikret en langsigtet levedygtighed af landets niende største bank. Med den nye ejerstruktur i ryggen kan Vestjysk Bank igen tænke og agere langsigtet og sætte skub i flere forretninger med de lokale erhvervskunder.

Det er noget, som erhvervskunderne i det vestjyske har bemærket, og allerede nu vender flere tidligere kunder tilbage. Et eksempel er Thyborøn-virksomheden Kynde og Toft med 75 ansatte, der tilbyder totalløsninger inden for fiskeri. Efter en tur i en anden bank er virksomheden nu tilbage i Vestjysk Bank

Et spørgsmål om økonomi

Ejeren bag virksomheden Kynde og Toft, Niels Olav Vinther Jensen, har aldrig været utilfreds med behandlingen i Vestjysk Bank, og skiftet til en anden bank skete alene på grund af usikkerheden omkring Vestjysk Banks økonomi på daværende tidspunkt. Derfor er han glad for, at Vestjysk Bank igen er blevet en sikker bank, der også er der i fremtiden.

- Skiftet til en anden bank var et spørgsmål af ren økonomisk karakter. Kynde og Toft stod i en situation, hvor vi skulle ombygge og udvide forretningen, så vi havde brug for sikkerhed i forhold til lån. Og det er jo ikke nogen hemmelighed, at Vestjysk Bank var presset økonomisk på det tidspunkt, så vi søgte efter andre alternative finansieringsmuligheder. Skiftet havde absolut ikke noget med bankens behandling af os at gøre - vi har aldrig været utilfredse med den service, Vestjysk Bank har givet os, fortæller ejer og daglig leder Niels Olav Vinther Jensen, der nu igen er tilbage som kunde i Vestjysk Bank.

Vestjysk Bank satser på det lokale

Et vigtigt fokus for Vestjysk Bank fremover er, at pengene bliver lokalt. Store banker blændes ofte af gigant-virksomhederne, men i Vestjysk Bank slår de ikke større brød op, end de kan bage. De har store kompetencer på erhverv, og med investorgruppens milliardindsprøjtning i ryggen kan de nu igen tilbyde økonomisk muskelkraft overfor de små og mellemstore erhvervskunder.

- Vores absolut største opgave lige nu er at genvinde kundernes tillid. Vi skal have kunderne tilbage i banken, tage dem i hånden og være der, når de har brug for det. Vi skal sørge for, at samarbejdet mellem kunden og Vestjysk Bank er relevant og har værdi. Og vi kan allerede mærke, at situationen er vendt, og flere af vores erhvervskunder vender tilbage, siger administrerende direktør Jan Ulsø Madsen.

Svære valg har givet resultater

De seneste år som statsejet bank har Vestjysk Bank brugt på at sikre sin overlevelse med slid og flid. Situationen er nu vendt og ryggen er rank. Vestjysk Bank kan igen hæve brystet, rette blikket udad og fokusere på det, der er vigtigt - stabilitet, tryghed og kundernes langsigtede planer. Kunder, aktionærer og medarbejdere kan kort sagt igen være trygge i en Vestjysk Bank, der også er der i morgen, i næste uge og i fremtiden.

Tilbage

keyboard_arrow_up