Nyheder

Fem gode råd til ferien

12. juni 2019

Her får du 5 gode råd til, når du tager på ferie i udlandet.

1. Medbring 2 betalingskort

Medbring altid mere end 1 kort på ferien. Så er du bedre stillet, hvis uheldet er ude, og du mister det ene kort. Desuden bliver mulighederne for betaling væsentlig bedre. Vi anbefaler, at du både har et Visa/dankort og et MasterCard kreditkort med.

2. Betal i lokal valuta

Når du bruger dit kort i udlandet, kan du nogle gange få valget mellem at hæve i lokal valuta eller i dansk valuta. Vælg altid lokal valuta, da dette er billigere.

3. Aktiver geografisk sikkerhed

Har du MasterCard så opdater dine registreringer i geografisk sikkerhed. Med geografisk sikkerhed kan du aktivt vælge at åbne og lukke for brug af dit kort i forskellige verdensdele. Du kan også selv styre, om kortet skal kunne bruges på nettet. Ved at bruge geografisk sikkerhed aktivt, kan du undgå misbrug. Geografisk sikkerhed aktiveres i netbank eller mobilbank.

4. Medbring lidt kontanter

Hav altid lidt kontanter med på ferien udover dine to betalingskort.

5. Husk rejseforsikring

Husk som minimum det blå sundhedskort - og tjek datoen på kortet. Mange kort er udløbet i 2019, og det er dig selv, som skal bestille et nyt kort på borger.dk.

Udover det blå sundhedskort har mange MasterCards en rejseforsikring tilknyttet. Den gælder hele året og er ofte billigere end en enkelt tilkøbt forsikring via din rejseudbyder.

Skal du leje bil på ferie? Se også vores anbefalinger i forhold til kort

Tilbage

keyboard_arrow_up