Nyheder

Fiskerikonference skal kigge ud i fremtiden

15. november 2018

Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende inviterer alle med tilknytning til fiskerierhvervet til fiskerikonference fredag den 23. november.

Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende inviterer for 3. gang alle med tilknytning til fiskerierhvervet til en stor fiskerikonference med temaet ”Fremtiden for fiskeriet”.

Sidste år troppede over 200 fiskere og branchefolk op til årets Fiskerikonference i Søndervig. I år finder konferencen sted på Hotel Fjordgården i Ringkøbing fredag den 23. november kl. 15.

Når fiskerne samles til en festlig og faglig eftermiddag og aften på Hotel Fjordgården, så bliver det ikke kun med god mad, men også med en politisk debat om fremtiden for fiskeriet.

- Målet med konferencen er at kigge ud i horisonten og spejde efter fremtidens fiskeri og ikke kun at kigge på den aktuelle fiskeripolitik. I år er Brexit top-of-mind for mange fiskere, men målet er at kigge ud over det perspektiv. For uanset om der er adgang til britisk farvand og adgang til de samme kvoter som i dag baseret på den relative stabilitet, så vil der også efter Brexit være fiskeri i Danmark, siger redaktør Rene Dandanell, Fiskeri Tidende.

Hvordan skal fremtidens fiskeri se ud?

Kigger man på de store temaer, så er der selvfølgelig diskussionen om stor eller lille. Skal alle danske fisk fanges af små og kystnære fartøjer? Eller skal det være store fiskefartøjer, der skal fange fisken? Et andet aspekt, som er værd at tage en diskussion om er, om vi har brug for fiskeriet? Et tredje aspekt kunne være udviklingen i kvoter og spørgsmålet om bæredygtighed.

Det er spørgsmål som dem, et panel bestående af minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen samt fiskeriordførerne Simon Kollerup (S) og Ib Poulsen (DF) sammen med formand for Danmarks Fiskeriforening Svend-Erik Andersen vil debattere på konferencen i Ringkøbing.

- Debatten giver også lejlighed til, at der kan stilles spørgsmål fra salen, siger René Dandanell, Fiskeri Tidende.

Eftermiddagen indledes af adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank, hvorefter der vil være en snak med to unge fiskere om deres håb og drømme for fremtiden om, hvor de ser sig selv i fremtidens fiskeri, og om de skal eje eller arbejde på et fiskefartøj.

Årets Fisker er fundet

Igen i år vil konferencen danne ramme om kåringen af ”Årets Fisker”. Det første år blev skagboen Christian Pilegaard hædret, og sidste år blev Rasmus Hald fra Hanstholm kåret som ”Årets Fisker” på fiskerikonferencen.

Det er fiskerne selv, der via deres lokale fiskeriforening har indstillet de fiskere, som skal være med i opløbet om at blive Årets Fisker.

- Vi har også i år fået mange indstillinger på absolut kvalificerede fiskere, der på meget forskellige måder har stået for noget ekstraordinært i deres erhverv som fiskere. Det har været meget positivt med flere egnede kandidater, men det har selvfølgelig ikke gjort valget nemt, fortæller René Dandanell, Fiskeri Tidende, der har stået i spidsen for den jury, som har valgt Årets Fisker.

De øvrige jurymedlemmer er Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, Flemming Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, og Torben Høy, Vestfisk i Hvide Sande.

Prisen som ”Årets Fisker” overrækkes af fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V).

Fiskeribranchen er et vigtigt forretningsområde for Vestjysk Bank, som med sine to afdelinger i Hvide Sande og Thyborøn er tæt på der, hvor fiskeriet foregår.

- Det er helt naturligt, at vi har en stor interesse for de hovederhverv, der er i vores område. Og der er fiskeri ét af dem, siger adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen, Vestjysk Bank. Det er 3. gang vi afholder konferencen, og målet med konferencen er de to første gange blevet opfyldt. Vi har fået personer fra fiskeriet til at interessere sig for konferencen, og vi har skabt et debatforum, som fiskerne også synes er værd at køre efter, siger Jan Ulsø Madsen.

Fiskerikonferencen er et samarbejde mellem Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank. Konferencen starter fredag den 23. november kl. 15.00. Dørene åbner kl. 14.30. Konferencen sluttes af med en middag. Det er gratis at deltage i konferencen, der foregår på Hotel Fjordgården i Ringkøbing. Tilmelding kan ske på www.vestjyskbank.dk/fisk

Alle er velkomne.

Tilbage

keyboard_arrow_up