Nyheder

Har du et afdragsfrit lån?

20. oktober 2017

Har du et afdragsfrit lån, er det værd at holde øje med, hvornår afdragsfriheden udløber.

De kommende år udløber afdragsfriheden på flere og flere lån i Totalkredit. Er du forberedt på det og har styr på økonomien, er det ikke noget problem. Men har du ikke forberedt dig på det, kan det blive en dyr overraskelse. Faktisk kan det betyde en stigning i udgifterne på lånet på op til kr. 4.000 kroner om måneden per million kr.

- Sagen er, at hvis man bare lader afdragsfriheden løbe ud, så skal man ofte betale hele lånet tilbage over de kommende 20 år mod normalt 30 år. Hvis man ikke har indrettet sin økonomi efter en stigning på flere tusinde kr. hver måned, kan det blive hårdt for den daglige økonomi, siger Carsten Lauridsen, boligkonsulent i Vestjysk Bank.

Tal med rådgiveren

For at undgå den situation er det vigtigt at holde øje med, hvornår afdragsfriheden udløber og tage en snak med banken i god tid inden.

En snak med din rådgiver giver dig svar på:

  • Hvor meget du skal betale mere om måneden?
  • Hvad det betyder for dig, at du nu skal til at betale af på lånet?
  • Hvilke muligheder du har for at ændre på lånet, så det passer til din økonomi?

Hvis du ikke gør noget, inden afdragsfriheden udløber, begynder tilbagebetalingen af lånet automatisk.

- Derfor er det fornuftigt at tale med sin rådgiver - og gerne i god tid. Det gør ikke noget, at det er et år, før det sker. Hellere være godt forberedt, siger Carsten Lauridsen, Vestjysk Bank.  

Lån med eller uden afdrag?

Få overblik over forskellene mellem de to lån i videoen.  
 

 

Tilbage

keyboard_arrow_up