Nyheder

Lemvig Prisen 2021 går til forfatterparret Bodil og Lars Busk Sørensen

31. marts 2022

Lemvig Prisen er en ærespris, som hvert år bliver givet til en person, forening, virksomhed eller organisation, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme lokalområdet. Det er tredje år, at Vestjysk Bank står bag uddelingen af Lemvig Prisen.

Alle borgere kan indstille kandidater, som det forgangne år har gjort en bemærkelsesværdig indsats for, at lokalområdet udvikler sig aktivt og attraktivt. Herefter vurderes kandidaterne af et prisudvalg med borgmester Erik Flyvholm som formand. De øvrige medlemmer er Lars Kamstrup, redaktør på Folkebladet Lemvig, Steen Madsen, formand for familie- og kulturudvalget samt filialdirektør Henrik Klejnstrup Sørensen og privatkundechef Palle Haahr Kragh, som begge er fra Vestjysk Bank.

Endnu en gang var kandidatfeltet særdeles stærkt, og det var derfor ikke nogen let opgave, da udvalget mødtes for at finde prismodtageren. Efter længere tids diskussion og vurdering af kandidaterne, blev udvalget enige om, at dette års pris skulle gå til forfatterparret Bodil og Lars Busk Sørensen. 

Bodil Busk Sørensen har skrevet adskillige bøger med kristendommen som udgangspunkt, mens Lars Busk Sørensen er både forfatter og salmedigter og står bag flere salmer i den danske salmebog.

Selve prisoverrækkelsen fandt sted den 31. marts i byrådssalen på Lemvig Kommune, og her blev baggrunden for valget af forfatterparret uddybet af filialdirektør Henrik Klejnstrup Sørensen:

- I prisudvalget blev vi ret hurtigt helt enige om, at jeres livslange forfatterskab så absolut har sat Lemvig på landkortet. Intet kommer af sig selv, og jeres cv fortæller jo, at I har været ihærdige og produktive igennem efterhånden ganske mange år. I er også begge kendte for jeres store engagement. Alt sammen forhold, som bestemt fortjener anerkendelse.

Traditionen tro modtog ægteparret også 10.000 kr. fra Vestjysk Bank, som gives til et velgørende formål efter eget valg. Bodil og Lars Busk Sørensen har valgt, at pengene skal doneres til Museet for Religiøs Kunst, som ligger i Lemvig. 

 

Tilbage

keyboard_arrow_up