Nyheder

Ny godkendelse af betalinger på internettet med personlig kode eller NemID app

27. januar 2021

Nu skal du godkende online betalinger med en personlig kode eller alternativt godkende med dit NemID. Hvis du vælger NemID, skal du bruge appen, da du ikke længere kan bruge pap-nøglekortet til at godkende online betalinger.

Online betalinger med personlig kode – sådan tilmelder du dig

Når du gennemfører en betaling på nettet, vil du udover en SMS-engangskode på din mobil også blive bedt om at indtaste et personligt kodeord.

Du kan tilmelde dit kort til sikkerhedsløsningen 3D Secure her. Det er også her, du kan ændre dit mobilnummer eller din personlige kode. Er du ikke allerede tilmeldt, kan du evt. vente med at tilmelde dig til du skal købe noget online næste gang. Her vil du blive bedt om at oprette et kodeord og få vist en guide til, hvordan det gøres. Det nemmeste er dog at have det oprettet, inden du skal betale.
 
Online betalinger med NemID app

Ønsker du ikke at bruge en personlig kode, kan du bruge din NemID app eller NemID nøgleviser til at gennemføre din betaling. Vær opmærksom på, at du ikke kan godkende betalinger med NemID nøglekort, men kun med NemID-appen (og NemID nøgleviser).
 
Nogle webshops melder fejl

De fleste webshops er klar til at opfylde det nye krav om betaling med personlig kode eller NemID. Er der webshops, som endnu ikke opfylder kravet, vil du få din betaling afvist. Har du tilmeldt dit kort til den nye løsning, er der ikke noget i vejen med selve dit betalingskort.

Du kan læse mere om de nye krav til webshops her.

Du kan også læse om den nye sikkerhedsløsning 3D Secure her.

 

Tilbage

keyboard_arrow_up