Nyheder

Sparekassen Løgumklosters Fond uddeler historisk stort beløb

24. juni 2022

Der var smil og stor glæde, da lokalrådsformand Leif Hansen fik overrakt et gavebevis på 500.000 kr. til forbedring og forskønnelse af området omkring mølledammen i Løgumkloster. Det er Sparekassen Løgumklosters Fond, som bidrager med den største donation i fondens historie.

Filialdirektør i Vestjysk Bank Christian Qvist Nielsen og formand for Sparekassen Løgumklosters Fond Knud-Ove Hansen var en tur i naturen forleden, da de mødtes med lokalrådsformand Leif Hansen ved Mølledammen for at overrække et gavebevis på 500.000 kr. Mølledammen var det perfekte mødested til overrækkelsen, for det er nemlig her, pengene skal bruges – til glæde for alle i Løgumkloster.

- Mølledammen har en særlig plads i Løgumkloster borgernes hjerte. Flere har fortalt, at de kan huske, de løb på skøjter på den oprindelige Mølledam, der blev tørlagt i starten af 50’erne. Den nye Mølledam, som blev etableret i 1991, bruges til gåture, naturlæring og et frirum i den travle hverdag. Den binder byen sammen, for Løgumkloster vokser stadig, fortæller Leif Hansen, formand for lokalrådet i Løgumkloster, og fortsætter:

- Derfor er det med stor glæde, at vi modtager 500.000 kr. til forbedring af natur- og rekreative værdier ved Løgumkloster Mølledam. Det giver projektet et godt grundlag til at nå målet, der bliver til gavn og glæde for hele området.

Vestjysk Bank og Sparekassen Løgumkloster Fond har et fælles mål om at bakke op om initiativer og projekter, der udvikler lokalområdet. Derfor var det en glad filialdirektør, der i selskab med fondens formand kunne overrække det store gavebevis til lokalrådsformanden.

- Der er mange lokale ildsjæle, som kæmper både for byen som helhed og for det her projekt i særdeleshed, og det skal de virkelig en have stor ros for. Som Leif også nævner, så har mølledammen historisk set altid betydet meget for byen. Den er et stort aktiv og med til at gøre Løgumkloster til et dejligt sted at bo. Derfor er det også vigtigt, at vi vedligeholder området, så vi kan have glæde af det mange år endnu, siger Christian Qvist Nielsen, filialdirektør i Vestjysk Bank Løgumkloster.

Knud-Ove Hansen, formand for Sparekassen Løgumklosters Fond, supplerer:

- Det er netop det, projektet vil sikre, og derfor vi i fonden har valgt at bidrage med den største donation nogensinde. Vi mener virkelig, at det er et vigtigt projekt for byen, som vil gøre en stor forskel. Derfor håber jeg også, andre vil støtte op om projektet, så det kan komme i mål.

Tilbage

keyboard_arrow_up