Nyheder

Tillykke kære konfirmand!

25. april 2019

På vegne af alle i Vestjysk Bank håber jeg, at du og din familie må få en fantastisk, minderig dag med fællesskab og gode gaver.

Klumme af Dan Damgaard Rasmussen
Privatrådgiver, Vestjysk Bank i Skjern


Apropos gaver, så er en konfirmationsdag typisk en indbringende dag på gavebordet. Gaverne har en tendens til at blive mindre - ikke i indhold - men i størrelsen, da pengebeløb ikke fylder nær så meget som eksempelvis en ny cykel.

Min anbefaling

Så hermed en anbefaling fra mig: Sæt dine konfirmationspenge ind på en ny konto med kaldenavn: ”Konfirmation”. Så ved du, at pengene på denne konto er fra en særlig dag, og du kan bruge denne konto til at købe særlige ting til dig selv. Du definerer selv særlige ting, men i min verden er særlige ting noget, der giver dig en særlig glæde eller noget, som du vil sætte særlig pris på. For at definere begrebet lidt bedre, så er pizza, tøj eller almindelig forbrug ikke noget særligt, hvis du spørger mig.

Den dag, jeg stod ved Sædding Kirke til konfirmationen, kan jeg huske sætningen: ”du træder ind i de voksnes rækker”. Det kan være, at du allerede har hørt den sætning eller kommer til at høre den på din konfirmationsdag. Jeg selv fik lov til at få den første (officielle) øl, da min konfirmationsdag var omme. Det gav mig en fornemmelsen af, at jeg havde taget ”et skridt op”, og det kære voksenliv kunne bare komme an. Og der venter meget mere.

Tag dine egne valg

Du træder nu ind på en vej, hvor næste skridt er folkeskolen på sit afsluttende trin, og jeg håber, at det bliver en god og sjov oplevelse. Sørg for at nyde de sidste år i folkeskolen, og gør dig umage, så du er bedst mulig klædt på til at tage nye valg. Og dem kommer du til at træffe mange af, skal jeg hilse at sige. Lige fra uddannelse, hvem, du skal omgås i det daglige– og til kæreste.

Det særlige ved at træffe alle disse valg er, at der ikke kommer nogen og gør det for dig. Du kan søge assistance og rådgivning ved mennesker omkring dig – men i sidste ende er det dit valg. Der er nemlig kun én, der ved, hvad der er rigtigt for dig, og det er dig selv. Og det gælder også, når det kommer til din fremtidige økonomi. Så derfor håber jeg, at du træffer de valg, der gør dig glad og tilfreds – og gør dig lykkelig! Så al held og lykke på din videre vej.

Få 2 biografbilletter

Husk at du får to biografbilletter fra os i gave, når du er kunde i banken og indsætter dine konfirmationspenge ind på din konto. 


Artiklen er også bragt som klumme i Ugeavisen i Ringkøbing og Ugeposten Skjern

 

 

Tilbage

keyboard_arrow_up