Nyheder

Vestjysk Bank mærker stor aktivitet på boligmarkedet i det midt- og vestjyske område

21. maj 2021

Lysten til at købe nyt hus eller sommerhus kommer typisk i takt med, at bøgen springer ud, og forårssolen skinner. Sådan er det imidlertid ikke i år. I Vestjysk Bank har der allerede i årets 1. kvartal været stor aktivitet på boligmarkedet i det midt- og vestjyske område.

Coronapandemien har sat skub i danskernes lyst til at købe ny bolig, ikke bare i de store byer, men også i det midt- og vestjyske område, hvor Vestjysk Bank har 30 filialer. Det er især fritidsboligerne langs Vestkysten, som lokker med frisk vind i håret og sand mellem tæerne.

- Sammenlignet med sidste år ser vi en betydelig fremgang i køb af især sommerhuse i årets 1. kvartal. Det vidner først og fremmest om, at vores kunder har en sund økonomi. Det er vi selvfølgelig meget glade for. Men det viser også, at flere under corona-krisen har fået øjnene op for de herlighedsværdier, som det danske ferielandskab byder på, siger Jan Ulsø Madsen, adm. bankdirektør i Vestjysk Bank.
Kigger man på landkortet, er det Ringkøbing, Hvide Sande og Ulfborg, som ligger på top tre over de områder, hvor der er købt flest fritidsboliger i 1. kvartal blandt Vestjysk Banks kunder.

Flere investerer i deres helårsbolig

Der har også været øget aktivitet i bolighandler på helårsboliger, ligesom flere har lånt penge til at renovere deres eksisterende bolig.

- Danskerne har været sendt hjem i vidt omfang under corona-krisen. Og vi kan simpelthen se i vores tal, at det har været en anledning for vores kunder til at få fornyet boligen. Nogle har følt et behov for at finde en større bolig, mens andre har valgt at investere i et nyt køkken eller anden forbedring af deres eksisterende bolig. Øget handel på boligmarkedet sætter gang i beskæftigelsen og bidrager til at holde gang i de lokalsamfund, hvor vi er til stede. Det er ubetinget positivt, siger Jan Ulsø Madsen.

Handlerne på helårsboligerne fordeler sig geografisk jævnt i det midt- og vestjyske. Der er således handlet boliger fra Vejle over Bording til Lemvig.

Vestjysk Bank offentliggjorde forleden et tilfredsstillende kvartalsregnskab for 1. kvartal 2021 efter fusionen med Den Jyske Sparekasse. Det er bankens mål at blive Danmarks stærkeste lokalbank ved at fastholde den lokale forankring og tilstedeværelse i det midt- og vestjyske område.

For yderligere kommentarer eller spørgsmål:

Kontakt adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen på tlf. 96 63 21 04

Tilbage

keyboard_arrow_up