Nyheder

Vestjysk Bank sætter strøm til nyt kompetencecenter

10. februar 2023

Energisektoren er i fokus, og investeringerne i den grønne omstilling er enorme. Nu åbner Vestjysk Bank et kompetencecenter for vedvarende energi. Centeret skal sikre energivirksomheder specialiseret rådgivning og medfinansiering på energiprojekter – et område, hvor Vestjysk Bank ser et stort potentiale og allerede har gjort sig en del erfaringer.

Vestjysk Bank slår 1. marts dørene op til et nyt kompetencecenter, som skal fokusere målrettet på vedvarende energi. Det seneste år har understreget behovet for grøn omstilling, og at det kræver handling nu og her. En udvikling, Vestjysk Bank har bidraget til igennem finansiering af en række grønne projekter, og nu skærpes indsatsen. Det nyoprettede kompetencecenter skal sikre medfinansiering og specialiseret rådgivning i forbindelse med etablering og drift af bl.a. biogasanlæg, vindmølle- eller solcelleparker.

”Den grønne omstilling betyder, at der investeres enorme beløb i vedvarende energi i disse år. Vi har allerede en del erfaring i at være med til at finansiere fx biogasanlæg, men vi kan se, at potentialet er meget større. Det er et milliard-marked, som vi gerne vil være en del af, både fordi det er meningsfuldt, og fordi det er en god forretning for os,” siger adm. bankdirektør, Jan Ulsø Madsen.

Mangeårige erfaringer med grønne energiprojekter

Finansiering af vedvarende energi har hidtil været en del af bankens storkundeafdeling, men nu etableres en selvstændig enhed med kontor i Herning, som refererer direkte til bankens ledelse. Vestjysk Bank har i forvejen kompetencecentre indenfor bl.a. landbrug og fiskeri – områder, der kræver et ekstra fokus for at sikre kunderne et højt fagligt niveau:

”Det kræver særlig ekspertise og indsigt i vedvarende energi for at kunne hjælpe kunderne bedst muligt. Her er vi begunstiget af, at vi i forvejen har kompetencer og erfaring i banken, så det er et helt naturligt næste skridt for os at etablere et selvstændigt kompetencecenter, der kan hjælpe vores kunder med finansiering,” uddyber Jan Ulsø Madsen.

Daniel Ulf Pedersen, som har arbejdet med vedvarende energi i Vestjysk Bank siden 2017, er udnævnt direktør for det nye kompetencecenter. Han har solid erfaring i finansiering og rådgivning i forbindelse med opførelse af større projekter. De seneste år har banken været direkte involveret i en række grønne projekter på tværs af landet – senest Tryggevælde Solpark i samarbejde med European Energy og et økologisk biogasanlæg i Outrup. Det er gode erfaringer som disse, der har dannet grobund for, at banken nu sætter strøm til endnu et kompetencecenter.

For yderligere kommentarer eller spørgsmål:

Kontakt adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen på tlf. 9663 2104

 

Tilbage

keyboard_arrow_up