Årets Fisker er Tamme Bolt


2. FEBRUAR 2024

Tamme Bolt fra Thyborøn er kåret som Årets Fisker ved Fiskerikonferencen, der blev afholdt af Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank i Lemvig fredag 2. februar. Tamme Bolt får prisen for sit store engagement med at hjælpe unge mennesker ind i fiskeriet, for ikke at tøve med at prøve nyt og for at være et fyrtårn i dansk fiskeri.

Fiskeriet er et stolt og vigtigt erhverv i Danmark, og prisen som Årets Fisker er en anerkendelse og hyldest til en fisker, som har gjort noget særligt for eller i fiskeriet.  I 2023 går prisen til Thyborøn-fisker Tamme Bolt.

Tamme Bolt er ikke typen, som giver op. Han tror på fiskeriet, og han går altid glad på arbejde. Han ser sjældent forhindringer, i stedet ser han muligheder. Derfor har Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende kåret ham som Årets Fisker til den årlige fiskerikonference.

- Tamme Bolt er et fyrtårn i danske fiskeri, en dygtig fisker og et godt menneske. Derudover medvirker Tamme til, at unge mennesker kommer ind i fiskeriet og selv kan blive skippere. Han sikrer uddannelsespladser og behandler altid sine lærlinge godt, lyder det i juryens begrundelse for, hvorfor Tamme Bolt er Årets Fisker 2023.

Vestkystens flyvende hollænder, der oprindeligt kommer fra Groningen i Holland, har base i Thyborøn, hvor hans fartøj L 757 Aaltje Postma også har hjemme. Tamme Bolt har også andel i L 232 Tove Kynde, hvor han har hjulpet skipper Martin Kynde ind i fiskeriet. Generelt er Årets Fisker 2023 ikke bange for at hjælpe andre i gang med at fiske, og han tager med glæde lærlinge ombord på sit fartøj, hvor han er med til at sikre, at de får den bedst mulige praktiske erfaring med på deres rejse mod at blive erhvervsfiskere.

Eller som hans kolleger fra Thyborøn Havns Fiskeriforening skrev, da de indstillede Tamme Bolt til Årets Fisker 2023:

- Han har altid en positiv tilgang til udviklingen af fiskeriet. F.eks. da der i de første 3 måneder af 2023 ikke var adgang til norsk område, så tænkte Tamme i alternative løsninger og påbegyndte et "nyt " fiskeri efter blæksprutter i Den Engelske Kanal. Et fiskeri, som flere øvrige fartøjer har kopieret efterfølgende, og som er et godt supplement til fiskeri efter øvrige arter.

Som sagt, blev Tamme Bolt kåret til Fiskerikonferencen, som fandt sted i Lemvig 2. februar. Konferencen er arrangeret af Vestjysk Bank og Fiskeri Tidende. 
Her var der i alt tre nominerede kandidater, som var udvalgt blandt en række indstillinger fra fiskere, lokalforeninger mm. Det er altså fiskerne selv, som indstiller til titlen.

Jurykomiteen har bestået af Jørgen Eriksen, fiskeridirektør i Vestjysk Bank, Flemming Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, Anders Olesen, Well-Fish, og Ivan Krarup Jensen, Fiskeri Tidende.

For yderligere oplysninger kan I kontakte: 
Jørgen Eriksen, fiskeridirektør Vestjysk Bank, tlf. 27 27 12 34
Ivan Krarup Jensen, redaktør, Fiskeri Tidende, tlf. 40 80 28 70