Er du en af de 6.000 boligejere i Totalkredit, der skal have ny rentetillæg på dit F-kort-lån fra 1. januar 2024

2. OKTOBER 2023

Renterne er steget markant siden begyndelsen af 2022. Den gode nyhed er, at der formentlig ikke kommer flere store rentestigninger på F-kort-lån. Men det er desværre ikke helt slut, fordi rentetillægget kommer til at blive lidt højere fra nytår.

Renten på F-kort-lån består af to dele: 1) et rentetillæg og 2) en variabel rente, der kan ændres hvert halve år og følger en 6-måneders markedsrente. Dit lån skal 1. januar både have nyt rentetillæg og en ny variabel rente.

Dit lån skal have nyt rentetillæg, fordi det eksisterende rentetillæg udløber. Når du skal have nyt rentetillæg, er det oplagt at overveje, om du fortsat har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Det er nemlig langt det nemmeste og billigste tidspunkt, hvis du ønsker at ændre lånet.

Fristen for at ændre dit lån er inden 31. oktober 2023

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Ønsker du omvendt at ændre på dit lån – eller er du i tvivl – så tag fat i din rådgiver i god tid inden 31. oktober 2023, der er fristen for at ændre dit lån.

Ydelsen stiger

Vi forventer, at det rentetillæg, du skal betale, bliver højere. Hidtil har dit rentetillæg været 0,32%, men det ser ud til at blive 0,55% fra 1. januar, hvilket gør dit lån lidt dyrere. Med de renter, der er i markedet i øjeblikket og som F-kort-lån følger, stiger din samlede rente fra knap 4% til forventet 4,3%.

Renten er steget markant siden 2022 som en reaktion på, at forbrugerpriserne er steget i en hast, vi ikke har set i årtier. Højere renter dæmper nemlig aktiviteten i økonomien, hvilket over tid også begrænser, hvor hurtigt forbrugerpriserne stiger. Investorerne på de finansielle markeder forventer ikke, at der er yderligere rentestigninger på vej fra centralbankerne.

Har du det rigtige lån?

Hvis du er bekymret over udsigten til stigende renter, bør du tale med din rådgiver. Der er mange muligheder for at få et lån med den profil, du er mest tryg ved.