Jan Ulsø Madsen stopper i 2024 - Peter Hupfeld ansat som kommende adm. direktør

20. JUNI 2023

Efter næsten 10 år i spidsen for Vestjysk Bank har adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen besluttet at stoppe. Afløseren bliver Peter Hupfeld, som kommer fra Nordea. Successionen sker gradvist, hvor Ulsø Madsen og Hupfeld i en periode danner parløb i bankens direktion. Peter Hupfeld starter i Vestjysk Bank 1. januar 2024.

Efter næsten 10 år i Vestjysk Bank har adm. bankdirektør Jan Ulsø Madsen informeret bankens bestyrelse om, at han ønsker at stoppe, når en afløser er på plads. Jan Ulsø Madsen vil fortsætte i banken indtil 30. juni 2024, hvor hans afløser, Peter Hupfeld, tager over.

Jan Ulsø Madsen afleverer Vestjysk Bank, der i dag er blandt Danmarks 10 største pengeinstitutter, i storform:

”Jeg har arbejdet i den finansielle sektor i mere end 40 år. Og jeg synes, det har været fantastisk. Det gælder ikke mindst mine næsten 10 år i Vestjysk Bank. Nu synes jeg, at jeg gerne vil prøve noget nyt, og derfor har jeg igennem en periode drøftet med min bestyrelsesformand, at jeg gerne vil stoppe, når der er indgået aftale med en efterfølger,” udtaler Jan Ulsø Madsen og fortsætter:

”Timingen er den rette både for mig og for Vestjysk Bank. Banken står et godt sted. Forretningen er uhyre stærk, vi er lønsomme og relevante for vores kunder. Vi oplever stor interesse i vores markedsområde, og vi udvikler os, senest ved at styrke os indenfor vedvarende energi. For mig handler det om, at jeg gerne vil prøve mig selv af i nye sammenhænge, bl.a. i form af bestyrelsesarbejde.”

For Kim Duus, bestyrelsesformand i Vestjysk Bank, har Jan Ulsø Madsen spillet en nøglerolle i Vestjysk Banks positive udvikling de seneste år:

”Vestjysk Banks succes er selvfølgelig resultatet af en holdindsats. Men der er ingen grund til at skjule, at Jan har haft en stor betydning for Vestjysk Bank. Med Jan ved roret er Vestjysk Bank blevet en lønsom bank med et attraktivt værditilbud til både privat- og erhvervskunder. Banken har gennemført en vellykket fusion med Den Jyske Sparekasse og er velintegreret med hovedejeren, Arbejdernes Landsbank. Især vil jeg fremhæve Jans fokus på at skabe en bank, der hele tiden er tæt på kunderne. Vestjysk Bank er til for vores kunder, og vi gør meget ud af at være en del af de lokalsamfund, vi kommer ud af. Det har Jan været drivkraft i,” siger Kim Duus.

Afløser fundet i Nordea

Vestjysk Banks bestyrelse har udpeget adm. direktør i Nordea Finans Peter Hupfeld til at afløse Jan Ulsø Madsen. Det vil ske i en proces, hvor Peter Hupfeld tiltræder som viceadm. direktør i Vestjysk Bank den 1. januar 2024. Efter seks måneders parløb i direktionen fratræder Jan Ulsø Madsen den 30. juni 2024, hvorefter Peter Hupfeld tiltræder som adm. direktør. Jan Ulsø Madsen vil herefter stå til rådighed i udvalgte sager indtil udgangen af 2024. Bankdirektør Michael Nelander Petersen fortsætter uændret i direktionen.

”Jeg er meget glad for, at vi har indgået en aftale med Peter Hupfeld, som jeg er sikker på, kommer til at gøre det rigtig godt som adm. direktør. Peter kommer med omfattende erfaring fra den finansielle sektor og har leveret stærke resultater dér, hvor han har været. Han er en dygtig leder og kommer fra et job med ansvaret for en stor organisation. Endelig har han et skarpt blik for forretningsudvikling, stor kommerciel forståelse og gode menneskelige kvaliteter, hvilket også gør ham til en vellidt og respekteret leder,” udtaler Kim Duus.

Peter Hupfeld ser frem til at starte i Vestjysk Bank:

”Vestjysk Bank gør det fremragende og er lige nu på vej mod sit bedste resultat i bankens historie. Vestjysk Bank har gennemgået en rivende udvikling og formået at styrke sin position i et markedsområde med skarp konkurrence. Banken er i dag blandt de større pengeinstitutter i Danmark, og formår at holde fast i sin lokale forankring og nærhed til kunderne. Jeg glæder mig til at skabe værdi for aktionærerne, lære kunder og medarbejdere at kende og blive en del af holdet i Vestjysk Bank,” udtaler Peter Hupfeld.

Yderligere oplysninger: 
Kommunikationschef Jane Toft Olufsen, tlf. 96 63 20 77