Ole Dam har 40-års jubilæum i Vestjysk Bank Struer

1. juli 2024

Mandag den 1. juli kan Ole Dam, privatrådgiver i Vestjysk Bank i Struer, fejre 40-års jubilæum.

’Piccolo’ – sådan lød titlen, da Ole blev ansat i Vestjysk Bank i 1984. Planen var, at han skulle være bankelev, men dengang var det kutyme i Struer filialen, at unge mennesker først havde et år på ”prøve”, inden de startede som elev.

- På den måde kunne banken lige se mig an, og jeg kunne snuse lidt til branchen og se, om den var noget for mig. Arbejdsopgaverne spændte bredt; lige fra at gå rundt i byen med post til at sætte dokumenter med transaktioner i journaler og skrabe sne foran filialen om vinteren, fortæller Ole med et smil.


Et alsidigt job

Prøvetiden forløb godt, og i 1985 startede han sin elevtid. Siden har det ene år taget det andet, men det har aldrig været kedeligt. Faktisk er der ikke to dage, som er ens, og det er en af de ting, Ole værdsætter meget ved sit job.


- Bankverdenen er jo en branche i konstant forandring, og hvor tingene går stærkt. Da jeg startede i filialen, var der tre computere, som primært blev brugt til at styre ind- og udbetalinger i kassen. Alt, hvad der hed lånedokumenter, blev skrevet på en skrivemaskine. Siden da er der sket meget, og i dag foregår alt jo på en PC, fortæller Ole.


Gennem årene har jobbet budt på forskellige spændende opgaver. I mange år var Ole fx ansvarlig for at vurdere ejendomme for Totalkredit, og så var han i en periode tilknyttet medarbejderbanken på B&O, som var en slags filial af Vestjysk Bank. Medarbejderbanken havde åbent et par timer hver dag for medarbejdere, som fx gerne ville have finansieret køb af B&O produkter.


En af de ting, der sætter kulør på Oles arbejdsdag, er kollegerne:


- Jeg har nogle virkelig skønne kolleger, og de fleste har jo været i filialen i mange år, så vi kender hinanden rigtig godt. Vi har en ret fri omgangstone, hvor der altid er plads til en kvik bemærkning samtidig med, at vi også kan dele både glæder og sorger. Derudover betyder den gode dialog med kunderne også meget for mig.


Fodbold skiftet ud med cykel

Ole er opvokset i Struer, hvor han bor sammen med sin kone Lene. Sammen har de to voksne børn og tre børnebørn. I fritiden har han altid dyrket sport, og i mange år var det primært fodbold.


Da kroppen ikke rigtig kunne holde til fodbold længere, startede han et cykelhold sammen med ni kammerater fra det gamle oldboys-hold, og sammen kører de lokalområdet tyndt på både ryttercykel og mountainbike. En gang om året tager holdet på tur til udlandet for at cykle og få noget godt spise sammen med en god øl. En perfekt kombination for Ole, som har en særlig passion for øl.


Invitation til reception


Jubilæet bliver fejret ved en uformel reception torsdag den 22. august fra kl. 14-16 på Café & Restaurant Værftet i Struer. Kunder, familie, venner og kolleger er velkomne. Tilmeld dig her.