Vestjysk Bank underviser skoleelever i privatøkonomi

13. MARTS 2023

Viden om budgetter, renter og kreditter er vigtig, men ofte ukendt stof for børn og unge. Derfor rykker Dan Damgaard Rasmussen fra Vestjysk Bank ud af kontoret og besøger eleverne på Herningsholmskolen i uge 11. Her skal han undervise de unge i gode pengevaner i forbindelse med den årlige Pengeuge. Som noget nyt i år vil han også sætte fokus på unges risiko for at blive brugt som muldyr, når kriminelle vasker penge hvide.

I uge 11 bliver matematikbøgerne skiftet ud, og eleverne i 9A på Herningsholmskolen skal blandt andet lære at lægge et budget. De får nemlig besøg af Dan Damgaard Rasmussen, som er forretningschef for ungeområdet i Vestjysk Bank og derfor har en god forståelse for de unges hverdag og økonomiske situation.

- Det er alfa og omega, at de unge får basal viden om privatøkonomi på plads allerede i folkeskolen, fordi det er her grundstenene til en sund økonomi bliver lagt. Hvis man allerede som ung optager nogle dyre kviklån og oparbejder gæld, kan det påvirke ens muligheder senere i livet, fortæller Dan Damgaard Rasmussen.

Han fortæller videre, at undersøgelser viser, at en del unge på et tidspunkt flytter hjem igen efter at være flyttet hjemmefra første gang, fordi de har rod i økonomien.

– Det er vigtigt, at man har et godt overblik over sin økonomi med indtægter og udgifter, når man flytter hjemmefra. Derfor tager vores unge rådgivere ud og underviser for at hjælpe de unge med at få den økonomiske forståelse, som er nødvendig, når man skal stå på egne ben. Men allerede i grundskolen er det en god idé at tale økonomi med de unge, for det er her, mange begynder at få fritidsjob og tjene deres egne penge. Derfor er Pengeuge et rigtig godt koncept, som vi er glade for at være en del af, slutter Dan Damgaard Rasmussen.


Yderligere oplysninger:
IR og kommunikationskonsulent Maria Bjørndal, tlf. 76720968


Fakta:
Vestjysk Banks undervisningsindsats i folkeskolen er et led i Pengeuge, som bliver afholdt for 10. gang i samarbejde med Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening. Formålet med Pengeugen er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i matematik i grundskolens ældste klasser. I år vil undervisningsmaterialet også indeholde ekstra opgaver om begrebet muldyr. Mange unge kender ikke begrebet og ved ikke, at det er både ulovligt og strafbart at være muldyr.