Nyheder

Energirenovering af din bolig

16. september 2020

To ud af tre parcelhusejere kan spare penge ved at energirenovere deres bolig. Det viser tal fra Totalkredit.

Overvejer du at renovere dit hjem, eller har du lige købt nyt hus, så kunne det måske være en idé at foretage nogle energirenoveringer.

En energirenovering kan reducere dit energiforbrug og din CO2 udledning til glæde for både din pengepung og miljøet. Energirenoveringen kunne fx bestå af en efterisolering, nye vinduer eller en omstilling til grøn energi ved fx at få udskiftet oliefyret til en mere energivenlig varmekilde.

Prøv vores energiberegner her og få en vejledende beregning på, hvor meget du kan spare, og hvilken investering, det kræver i netop dit hjem.

Hvad får du ud af energirenovering?

En energirenovering kan give dig flere fordele:

  • Din varmeregning vil typisk blive mindre.
  • Du får et bedre indeklima.
  • Når din bolig er energioptimeret, kan det øge værdien af boligen.
  • Med et mindre energiforbrug, bliver din økonomi ikke så påvirket af stigende energipriser.
  • Når du på et tidspunkt skal sælge din bolig, kan det være med til at give boligen et bedre energimærke.
  • Din grønne samvittighed bliver bedre, da du er med til at reducere CO2-udledningen

Hvornår skal du overveje at foretage en energirenovering?

Set fra et miljømæssigt synspunkt, bør du altid overveje at energirenovere. I praksis vil det i særdeleshed være oplagt at tænke på energirenoveringer, når du køber hus, skal i gang med at bygge om eller til, eller du skal foretage større renoveringer som fx nyt køkken eller bad.

Hvordan kommer du videre?

Når du bruger vores energiberegner, får du inspiration til, hvilke energimæssige tiltag, der måske kunne være relevante ift. din bolig. Beregningerne er vejledende, men brug dem som inspiration.

Næste step kan være, at du kontakter en håndværker og får et mere præcist overslag over udgifterne ved renoveringen og en mere præcis gevinst. Mange vælger også at tage en snak med venner og kolleger, der måske har foretage en tilsvarende renovering.

Når du har et overblik over de anslåede omkostninger, så tag en snak med os om finansieringen. Vi kan hjælpe med at skabe et økonomisk overblik over dine muligheder og hjælpe dig med at gennemskue lånemulighederne.

Prøv vores energiberegner her

Tilbage

keyboard_arrow_up