Fra NemID til MitID

Fra oktober 2021 skal alle med NemID have et MitID i stedet. Med MitID får vi én sikker, fælles og fleksibel digital løsning.

Hvad er MitID?

  • check MitID er et nyt og mere tidssvarende digitalt ID, som styrker sikkerheden
    på nettet.
  • check MitID skal på sigt bruges til alt det, du i dag bruger NemID til – fx til at gå på netbank, tjekke årsopgørelse eller læse Digital Post fra det offentlige.
  • check MitID er først og fremmest en app til smartphone eller tablet. Med MitID app kan du med et swipe godkende en betaling eller logge ind på en digital selvbetjening. Har du ikke mulighed for at bruge MitID app, kan du få MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser.

Hvem skal have MitID?

  • check Private brugere: Alle med NemID skal have MitID. Det er muligt at få MitID, hvis du er fyldt 13 år.
  • check Virksomhedsejere, der anvender NemID: Virksomhedsejere og andre med fuld tegningsret, der i dag anvender deres private NemID til digital selvbetjening på vegne af virksomheden, kan automatisk bruge deres private MitID, så snart de som privatpersoner har fået MitID. Det er den løsning, der i dag hedder NemID privat til erhverv – og som bliver til MitID privat til erhverv.
  • check Medlemmer i foreninger* vil som noget nyt fra sommeren 2021 ligeledes kunne benytte deres private NemID og siden MitID i foreningsarbejdet.

    *Frivillige foreninger samt alm. foreninger, andelsforeninger og særlige foreninger.

Hvornår kan du få MitID?

Du kan få MitID i efteråret 2021 og ind i 2022. Du får direkte besked i din mobil- og netbank eller i Digital Post, når det er din tur.

Læs mere på https://www.mitid.dk

keyboard_arrow_up