Rådgivere i Vestjysk Bank holder kundemøde

Realkreditlån

Hvad er forskellen på de forskellige realkreditlån? Hvornår skal de bruges, og hvilket skal du vælge? Vi hjælper dig med at finde det rigtige realkreditlån, uanset om du skal købe dit første hus, eller du ønsker at undersøge, om du allerede har det rigtige realkreditlån.

Få hjælp til at finde det bedste realkreditlån

Hvid moderne villa i to plan set udefra med store vinduer, fliseindkørsel og træer i baggrunden

Hvad er et realkreditlån?

Når du har fundet din drømmebolig, skal du formentlig låne penge til at købe den for. Det kan du gøre på flere måder. Overordnet set kan du vælge at låne pengene som et realkreditlån eller et boliglån. Fordelen ved realkreditlån er, at renten oftest er billigere end på et boliglån. Det skyldes, at realkreditselskabet får førstepant i din bolig. Derfor bør du låne så meget som muligt som et realkreditlån. Vi samarbejder med Totalkredit, så det er deres lån, vi tilbyder i Vestjysk Bank.

Henriette fra Vestjysk Bank i Ikast, mødes med kunde og taler om kundes drømme

Hvor meget kan jeg låne som realkreditlån?

Når du køber hus eller lejlighed kan du maksimalt låne 80% af boligens pris som realkreditlån. Ved lån til sommerhus er det 75%, mens køb af andelsbolig slet ikke kan finansieres via et realkreditlån. Her tager du i stedet for et banklån eller et boliglån, som det også kaldes.

Når du køber bolig, skal du typisk lægge 5% af købsprisen som en kontant udbetaling. Den resterende del af købesummen kan du låne som et boliglån i banken. Hos os har du også mulighed for at lægge låneomkostningerne ind i dit boliglån, hvis du ikke har pengene kontant.

Hvilket realkreditlån skal jeg så vælge?

Når du skal vælge realkreditlån, skal du blandt andet vælge mellem en fast og en variable rente. Du skal også overveje, om du vil have et lån med eller uden afdrag og hvor lang lånets løbetid skal være.

Realkreditlån kan overordnet inddeles i to typer:

  • Fastforrentede realkreditlån
    Her får du en rente, der er fast i hele lånets løbetid. Det giver sikkerhed og en rolig nattesøvn.
  • Variabelt forrentede realkreditlån
    Her tilbyder vi rentetilpasningslån, hvor renten låses for et halvt år op til 10 år ad gangen. Du får med dette lån en lavere ”husleje”, men når renten stiger, stiger din ”husleje” også.

Mulighederne er mange, og det er vigtigt, at du finder lige netop det realkreditlån, der passer til din situation. Vi vil anbefale dig at komme ind til et uforpligtende møde i banken. Her vil vi fortælle dig om de forskellige muligheder og i fællesskab finde det lån, der bedst dækker dine behov.

Vestjysk Bank Privatraadgiver Charlotte K Nissen Esbjerg

Vi kan hjælpe dig med at finde det bedste lån

Vi er eksperter i boligfinansiering. Vi har prøvet det 1000-vis af gange og har en masse tips og råd i forhold til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge det rigtige realkreditlån. Kontakt Charlotte eller en af vores andre privatrådgivere og lad os hjælpe med at finde det bedste og billigste realkreditlån.

Charlotte K. Nissen

Privatrådgiver, Esbjerg

Sådan har vi hjulpet nogle af vores kunder

Tilfredse kunder med køb af bolig gennem Vestjysk Bank

Huskøb i trygge hænder

Vi ved ikke så meget om økonomien i forbindelse med huskøb, så vi fik god hjælp af banken til at vælge lån. Vi har blandt andet fået et prioritetslån. Det giver os fleksibilitet i hverdagen – og det er meget vigtigt for os. Det er rart, at vi ikke behøver bekymre os om økonomien – vi føler os i trygge hænder.

Lenette og Finn, Videbæk

Par som har købt bolig og fået hjælp fra Vestjysk Bank

Vestjysk Bank hjalp os godt igennem vores huskøb

Min kæreste er skiftet til Vestjysk Bank, fordi vi skulle købe hus sammen. Vi valgte Vestjysk Bank som fællesbank, fordi jeg altid har været så tilfreds med banken, og fordi vi gerne vil have en bank i den by, vi bor. Desuden har vi fået god hjælp med huskøbet. Vores rådgiver hjalp os med at regne på, hvor meget vi kunne købe hus for, hvor stort vores rådighedsbeløb skulle være og hvilket lån, som var bedst og billigst for os. Efterfølgende tog vores rådgiver sig af det hele, så det har været nemt for os.”

— Lars Christensen, Skjern

Fordele ved at vælge et realkreditlån hos os

Personlig og nærværende rådgivning

Hurtige svar

Hjælp hele vejen gennem forløbet

Konkurrencedygtige priser og rentesatser

4 spørgsmål vi ofte får om realkreditlån

Renten på realkreditlån afhænger af, hvilket lån du vælger. Det afhænger altså af, om du vælger et lån med fast eller variabel rente. Desuden afhænger renten af lånets løbetid, det vil sige af, hvor lang tid du har brug for at låne pengene.

Se aktuelle satser her.

Her kan du både se obligationsrenten og den effektive rente. Tilpasningslån og F-kort er det, vi kalder rentetilpasningslån eller lån med variabel rente, da renten kun er fast i en begrænset periode.

Sammenligner du renten på almindelige boliglån og realkreditlån, er realkreditlån oftest de billigste. Grunden til det er, at realkreditselskabet (Totalkredit) får førstepant i din bolig, og derfor kan de tilbyde nogle attraktive renter. Du bør derfor altid låne alt det, du kan som realkreditlån (80% af prisen ved køb af hus og lejlighed). Resten kan du låne som banklån. Vi hjælper dig gerne med at få både et realkreditlån og et banklån.

Book et møde og hør mere

Der findes enormt mange forskellige lån og finansieringsmuligheder. Derfor guider vi dig igennem de muligheder og løsninger, der er bedst for dig - i forhold til dig og din situation. Du får dermed individuel rådgivning, som er tilpasset din økonomi.

Du får et realkreditlån gennem din bank, som oftest samarbejder med et realkreditinstitut. I Vestjysk Bank samarbejder vi med Totalkredit på realkreditområdet. Realkreditlånene fra Totalkredit har ofte fået tildelt stemplet "anbefalet" af Forbrugerrådet Tænk Penge.

Book et boligmøde

Udfyld formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt og aftaler et møde.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata