Hvad skal mit rådighedsbeløb være?

Få en indikation af, hvad dit rådighedsbeløb skal være, for at du kan købe dit drømmehus.

Book et møde og få svar på, hvad dit rådighedsbeløb skal være

Hvad dækker rådighedsbeløb over?

Rådighedsbeløbet er den del af din løn efter skat, der er tilbage, når du har betalt alle dine faste, kendte udgifter (fx. boliglån, ejendomsskatter, vand, varme, el, licens, telefon, internet, benzin, ydelse på billån og andre lån). Rådighedsbeløbet skal blandt andet dække mad, tøj, gaver og ferie - kort sagt: alle de udgifter, du ikke betaler via din budgetkonto.

Hvad skal rådighedsbeløbet være for en familie?

Hos os har vi en tommelfingerregel for, hvor stort et rådighedsbeløb man bør have - nemlig 17.000 kr. for en familie med to voksne og to børn, 12.000 kr. for et par uden børn og 9.500 kr. for en enlig med et barn. Vi bruger det dog kun som en rettesnor, da det er individuelt fra familie til familie.

Vi tager i højere grad udgangspunkt i, hvordan dit liv og din økonomi har været de seneste år; vi kigger på, hvor meget du har været vant til at bruge og sammenholder det med dine ønsker til fremtiden.

Hvis du sammenligner to beregninger af rådighedsbeløb, vil de normalt ikke være helt ens. Forskellen skyldes typisk, at der er afsat forskellige udgifter i budgettet – og der er jo ikke meget sjovt ved at tro, at der er kr. 500 mere i rådighedsbeløb pr. måned, hvis det i virkeligheden skyldes, at der er en udgift, der ikke er medregnet.

Prøv vores beregner og se hvor meget du har råd til at købe hus for.

Bliv ringet op og find ud af, hvad dit rådighedsbeløb skal være

Lån ikke til mere end du har råd til

Nogle gange skal du slå til her og nu, når du finder drømmeboligen. Her er det en fordel at have et boligkøberbevis (en forhåndsgodkendelse), der viser dig nøjagtigt, hvor meget du har råd til at købe for. Det kan du få gratis hos os.

Bliv ringet op om bolig

Udfyld formularen. Så ringer vi til dig hurtigst muligt.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata