Rådgivere i Vestjysk Bank deler en god stemning mens de tager imod kunder

Hvor meget skal jeg spare op til pension?

Det er meget individuelt, hvor stor en pensionsopsparing vi hver især har behov for. Men helt overordnet skal du gå efter at spare så meget op, at du har råd til at få udbetalt 80% af det, du får udbetalt i dag.

Hvad har betydning for, hvor meget du skal spare op?

Behovet for pensionsopsparing afhænger af din samlede formue samt dine økonomiske forpligtelser holdt op imod, hvornår du ønsker at gå på pension, og hvilke ønsker du har til tiden som pensionist. Er der faste udgiver, som falder væk? Eller er der omvendt udgifter, der stiger? Forventer du at rejse mindre, når du går på pension - eller vil du gerne have mulighed for at rejse mere? Skal der være råd til at udskifte bilen? Drømmer du om at købe bolig i udlandet? Eller har du planer om at nyde livet i sommerhuset herhjemme?

Vær forsigtig med at regne friværdien i din bolig med som pensionsopsparing - medmindre du er villig til at sælge. Mulighederne for at belåne friværdien (og dermed gøre opsparingen i din bolig likvid) er begrænsede, medmindre du kan dokumentere tilstrækkelig indkomst - også som pensionist.

80 % af din løn som pensionist

Selv om pensionsopsparing er en personlig sag, har vi en tommelfingerregel, der kan give dig en indikation af, hvor meget du skal spare op til pension. Tommelfingerreglen lyder, at du skal spare så meget op, at dine pensionsudbetalinger svarer til 80 % af den løn, du tjener på arbejdsmarkedet.

De første penge er de største penge

Selv om pension måske ligger langt ude i fremtiden, og det kan være svært at forholde sig til, er det en rigtig god ide at komme i gang med at spare op til pension tidligt. Jo før, du begynder at spare op til din pension, jo færre penge behøver du sætte til side hver måned for at sikre dig den ønskede levestandard.

Tidligere havde mange en forventning om at være på pension i cirka 10 år – men i dag vil 20 år være mere realistisk for de fleste.

Vær opmærksom på, at det er mere end dobbelt så dyrt at starte pensionsopsparingen som 40 årig end som 25 årig. Det er selvfølgelig en personlig sag, hvor meget du vil undvære af lønnen til pension. Men husk også på, at du kan opnå skattefradrag for en del af den pension, du selv sparer op.

Book et gratis pensionstjek og find ud af, om du sparer nok op til pension.

Bliv ringet op om pension

Udfyld formularen. Så ringer vi til dig hurtigst muligt.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata