Rådgivere i Vestjysk Bank står på trappe

Hvad er 30 procent reglen?

Udnyt de gode år og spar op på pension de år, din virksomhed giver overskud. Du kan indbetale 30% af overskuddet og få fradrag. Heraf navnet 30 procent ordning eller 30 procent reglen.

30% reglen for selvstændige

Som selvstændig kan du sætte op til 30 pct. af din virksomheds forventede overskud ind på en livsvarig livrente, samtidig med at du kan indbetale på en ratepension. Begge dele giver fradrag i indbetalingsåret - og giver dig dermed en skattefordel.

Penge så længe du lever

Den livsvarige livrente kan skræddersyes, så den ligner ratepensionen. Du kan vælge at få en garantiperiode tilknyttet. Med garantien er du sikret udbetaling til dine arvinger i et aftalt antal år. Knytter du en garanti til din livrente, vil den væsentligste forskel på ratepension og livrente falde ud til livrentens fordel: Du risikerer ikke at løbe tør for penge – uanset hvor længe du lever.

Vælg den rigtige pensionsopsparing

Vi opfordrer dig til at tage en snak med din revisor og din rådgiver om, hvordan du får sparet bedst muligt op til din pension. Dels i forhold til det aktuelle forventede overskud og dels i forhold til at aftale en strategi for de kommende år. Der er jo ingen grund til, at du går glip af de fordele, som gælder for selvstændige.

Bliv ringet op om pension

Udfyld formularen. Så ringer vi til dig hurtigst muligt.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata