Kunder til møde med rådgivere i Vestjysk Bank

Hvor meget kan jeg købe bolig for?

Der er mange faktorer, der har indflydelse på, hvor meget du kan købe bolig for. Vi har dog en tommelfingerregel som siger, at du kan købe en bolig med en kontantpris på mellem 3 og 3,5 gange din husstands årsindkomst. Reglen gælder dog ikke, hvis du har anden gæld eller et særligt højt forbrug.

Book et uforpligtende boligmøde

Prøv vores låneberegner

Nedenfor kan du prøve vores låneberegner og se, hvor meget du ca. kan købe bolig for.

Det er dog vigtigt at være klar over, at en låneberegner ikke tager højde for din specifikke situation, så den giver dig altså ikke et helt præcist lånebeløb – men kun en vejledende beregning.

En tommelfingerregel for, hvor meget du kan købe bolig for

Vi bruger en tommelfingerregel, der siger, at hvis du skal låne hele beløbet til køb af din bolig, har du råd til at købe en bolig med en kontantpris på mellem 3 og 3,5 gange din husstands årsindkomst.

EKSEMPEL

Er husstandsindkomsten på ca. 600.000 kr., kan du købe et hus til 1,8 mio. kr.

Husk på, at tommelfingerreglen kun er en pejling og ikke giver dig et nøjagtigt billede af, hvad du kan låne. Reglen gælder for eksempel ikke, hvis du har anden gæld eller et særligt højt forbrug. Og har du opsparing eller friværdi i din nuværende bolig, kan du muligvis låne til en bolig med en højere kontantpris, end reglen indikerer.

Har du sparet op til udbetalingen på huset?

Som udgangspunkt skal du ved køb af hus, lejlighed eller sommerhus typisk have en opsparing på 5% af, hvad boligen koster, som skal bruges som kontant udbetaling. Derfor er det en rigtig god ide at spare op til bolig.


Få en gratis individuel låneberegning

Når vi skal give dig et svar på, hvor meget du kan låne, anbefaler vi dig at komme ind i banken til et uforpligtende boligmøde. Det vil give dig et konkret svar på, hvor meget du kan låne hos os. På mødet ser din bankrådgiver på din økonomiske situation og snakker med dig om dine ønsker og planer for fremtiden.

Bliv ringet op om bolig

Udfyld formularen. Så ringer vi til dig hurtigst muligt.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata