Privat- og erhvervsrådgivere i Vestjysk Bank giver god sparring til både private- og erhvervskunder

Skal jeg vælge fast eller variabel rente?

Når du skal låne til din bolig, er der flere forskellige typer lån at vælge mellem.

Book et uforpligtende boligmøde

Fordele og ulemper ved fastforrentede lån

Det fastforrentede lån betragtes som det klassiske realkreditlån.

Det er et lån, hvor renten er låst fast i hele lånets løbetid. Det har den fordel, at du kender renten i hele perioden. Det giver tryghed og ro i maven, men omvendt er ulempen, at renten pt. er højere end et rentetilpasningslån.

Den rente, du skal betale, er markedsrenten på det tidspunkt, hvor du optager lånet. Løbetiden på lånet er max. 30 år.

Fordele og ulemper ved rentetilpasningslån

Et rentetilpasningslån er til dig, der er risikovillig og kan tåle, at renten ændrer sig. Det er et lån, hvor renten løbende tilpasses markedsrenten. Hvor ofte afhænger af typen af rentetilpasningslån. Jo kortere interval, jo lavere vil renten typisk være.

Den umiddelbare fordel ved at vælge et rentetilpasningslån er, at renten typisk er lavere end renten på et fastforrentet lån, når du optager lånet. Ulempen er , at du ikke kender den fremtidige ydelse på lånet, så du skal have råd til, at renten stiger, hvis du vælger dette lån.

Se video om forskellen på fast og variabel rente

Få vores eksperters låneanbefaling

Vi har en aktuel låneanbefaling, som vi løbende opdaterer – både i forhold til optagelse af nyt lån eller omlægning af et eksisterende lån.

Læs vores aktuelle låneanbefaling

Bliv ringet op om bolig

Udfyld formularen. Så ringer vi til dig hurtigst muligt.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata