Boligopsparing

Opret en boligopsparing til dig selv, dine børn eller børnebørn og vær med til at sikre, at der er til en udbetaling på 5 procent, når boligen skal købes.

Generelt om boligopsparingen

Tidligere har boligkøbere kunnet låne 100 procent af købesummen til et hus eller lejlighed - 80 procent i realkreditlån og de resterende 20 procent i banken. Men nye regler fra Finanstilsynet siger, at boligkøbere nu selv skal lægge 5 procent af købesummen i udbetaling fx. ved hjælp af en opsparing. Vi tilbyder derfor en fordelagtig boligopsparing med en attraktiv rentesats.

Oftest stillede spørgsmål om boligopsparing

Kontoen giver 2,25 % i variabel bonusrente*. Bonusrenten tilskrives ved udbetalingen af boligopsparing, hvis formålet er opfyldt**.

*Bonusrenten beregnes årligt, men tilskrives ikke. Der beregnes ikke renters rente.

**Bonusrenten tilskrives ved udbetaling. Bonusrenten og rabat på etableringsgebyr opnås kun, når udbetaling fra kontoen anvendes til køb eller opførsel af helårsbolig, fritidsbolig eller andelsbolig. Det er et krav, at finansiering skal ske gennem Vestjysk Bank og/eller et realkreditinstitut, der samarbejder med Vestjysk Bank, for at få udbetalt bonusrenten.

Du må max. indskyde 75.000 kr. pr. år (regnet fra oprettelsesdatoen) og i alt 250.000 kr.

Kontoen kan oprettes af privatkunder over 16 år, som har deres NemKonto i Vestjysk Bank.

Der kan kun udbetales fra kontoen en gang, hvorefter kontoen lukkes.

Rabat på etableringsgebyr

Hvis du i forbindelse med udbetaling af din boligopsparing, har brug for et boliglån, giver vi en rabat på etableringsgebyret, hvis boligopsparingen er minimum 2 år gammel. Rabatten er 1% af saldoen på din boligopsparing på udbetalingstidspunktet. Dog maksimum 2.500 kr.

Hør mere om boligopsparing

Udfyld formularen. Så kontakter vi dig hurtigt.

Er du allerede kunde?

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata

Indskydergaranti

Garantiformuen dækker indlån med op til et beløb, der svarer til EUR 100.000 pr. person (svarende til ca. 750.000). Pensionskonti er dækket ubegrænset. Indskud med socialt formål og som følge af transaktioner med fast ejendom har andre dækningsregler. For særlige indlån gælder en overgangsordning. Indskud på børneopsparing i puljeordning foretaget efter 31. maj 2015 er ikke dækket af Garantiformuen. Læs mere om Garantiformuens dækningsregler.

keyboard_arrow_up