Børneopsparing

Med en børneopsparing i hånden kan du give dit barn eller barnebarn en god økonomisk ballast.

Generelt om børneopsparing

Renterne er skattefrie. Og udbetalingen sker uden nogen form for beskatning. Du kan kun oprette én børneopsparing pr. barn. Opsparingen kan placeres som kontant indestående, i værdipapirer eller i vores pensionspulje.

Indskud og renter er bundet i mindst 7 år fra det tidspunkt, hvor du opretter kontoen. Frigivelse af midlerne kan tidligst finde sted, når barnet fylder 14 år og senest inden udgangen af det år, hvor "barnet" fylder 21 år. Indskud kan foretages af personer, der er beslægtet med barnet. Altså af forældre, bedsteforældre og plejeforældre.

Hvis du køber værdipapirer for børneopsparingen, er der løbende omkostninger forbundet med investeringen, herunder handelsomkostninger ved salg af værdipapirer ved frigivelse af børneopsparingen. Ønsker du at beholde værdipapirerne, når børneopsparingen udløber, så skal de handles over i et frit depot. Du vil i den forbindelse komme til at betale for en intern handel pr. fondskode. Prisen fremgår af vores prisbog.

Oftest stillede spørgsmål om børneopsparing

Renten på vores børneopsparing er pt. 2,25%. 

Du må max. indskyde 6.000 kr. om året. Max. indskud på kontoen er 72.000 kr.

Indskud og renter er bundet i mindst 7 år fra det tidspunkt, hvor kontoen oprettes.

Forældre, bedsteforældre og plejeforældre kan foretage indskud på kontoen.

Bestil en børneopsparing

Udfyld formularen. Så kontakter vi dig hurtigt.

Bare så vi ved at du ikke er en robot, tak.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata

Indskydergaranti

Garantiformuen dækker indlån med op til et beløb, der svarer til EUR 100.000 pr. person (svarende til ca. 750.000). Pensionskonti er dækket ubegrænset. Indskud med socialt formål og som følge af transaktioner med fast ejendom har andre dækningsregler. For særlige indlån gælder en overgangsordning. Indskud på børneopsparing i puljeordning foretaget efter 31. maj 2015 er ikke dækket af Garantiformuen. Læs mere om Garantiformuens dækningsregler.

keyboard_arrow_up