Henrik Flensborg Hansen Viborg Vestjysk Bank

Henrik Flensborg Hansen 

Privatrådgiver, Viborg

Lån med 30 års afdragsfrihed

Totalkredits plus-lån (Fastrente+ og F-kort+) giver dig stor fleksibilitet og op til 30 år uden afdrag. Det er en fordel for dig med friværdi i din bolig.

Er et plus-lån noget for dig?

Et plus-lån kan være en god ide for dig, hvis:

  • Du ønsker mere end 10 års afdragsfrihed
  • Du har et lån, som ikke overstiger 60% af din boligs værdi
  • Du ikke ser nogen grund til at spare mere op i din bolig.

Et plus-lån er dog lidt dyrere end andre realkreditlån - til gengæld får du tryghed for afdragsfrihed i op til 30 år. Du kommer til at betale mere i rente og bidrag, især fordi restgælden ikke bliver mindre, hvis du ikke afdrager på lånet. Du betaler også et bidragstillæg i hele lånets løbetid for at få den lange periode uden afdrag.

3 fordele ved plus-lån

Har du sparet nok op i din bolig, og ønsker du mere end 10 år uden afdrag? Så er et plus-lån fra Totalkredit måske noget for dig. Her får du nemlig masser af fleksibilitet. Du kan låne op til 75% af din boligs værdi. Og når din bolig er belånt med højst 60%, kan du vælge afdragsfrihed i helt op til 30 år. Du skal dog være opmærksom på, at Totalkredit kan forlange, at du begynder at afdrage på lånet, hvis et af følgende forhold indtræffer:

  • Hvis ejendommens værdi er faldet, så lånets restgæld samt foranstående hæftelser, i mindst to år i træk udgør mere end 75% af den aktuelle værdi, som Totalkredit fastsætter.
  • Ved udlæg i ejendommen eller hvis du registreres i RKI eller tilsvarende betalingsregistre.
  • Hvis ejendommen væsentligt misligholdes eller lånet misligholdes.

Du vælger selv, om du vil afdrage og i givet fald hvor meget. Med et plus-lån kan du fire gange om året vælge at ændre på lånet mod et gebyr, så din økonomi hele tiden passer til dit liv og dine planer. Du kan vælge at skrue op eller ned for dine afdrag. Og når du skylder højst 60% af din boligs værdi, kan du også vælge, om du vil afdrage eller ej. Den dag, lånet udløber, skal du betale hele restgælden tilbage.

Pengene, du sparer på afdrag, kan give dig et større økonomisk råderum i dagligdagen og kan være medvirkende til, at du har mulighed for at blive boende i din bolig, selv om du går på pension, hvor indtægterne typisk bliver mindre.

Når du optager lånet, kan du vælge mellem fast og variabel rente – alt efter hvad der er vigtigst for dig.

  • Med Fastrente+ får du den tryghed, at renten er fast i hele lånets løbetid.
  • Med F-kort+ får du en rente, som typisk er lavere end lån med fast rente. Til gengæld kan renten falde eller stige hvert halve år.
Vestjysk Bank Privatraadgiver Henriette D Bach Holstebro

Henriette er en af vores boligeksperter

Hun ved en masse om boligfinansiering og kan hjælpe dig med at sikre, at du får det lån, som er bedst for dig og dine behov.

Henriette Dohm Bach

Privatrådgiver, Holstebro

Boligberegner: Hvad koster et lån med op til 30 års afdragsfrihed?

Du kan omlægge dit eksisterende realkreditlån til et plus-lån med op til 30 års afdragsfrihed, hvis du har nok friværdi i din bolig. Tast dine oplysninger i beregneren og se, hvad det vil koste.

Interesseret i et lån med op til 30-års afdragsfrihed?

Kontakt din rådgiver direkte eller udfyld formularen. Så ringer vi til dig og aftaler nærmere.