Realkreditlån

Hvad er forskellen på de forskellige realkreditlån? Hvornår skal de bruges, og hvilket skal du vælge? Vi hjælper dig med at finde det rigtige realkreditlån, uanset om du skal købe dit første hus, eller du ønsker at undersøge, om du allerede har det rigtige realkreditlån.

Få hjælp til at finde det bedste realkreditlån

Hvad er et realkreditlån?

Når du har fundet din drømmebolig, skal du formentlig låne penge til at købe den for. Det kan du gøre på flere måder. Overordnet set kan du vælge at låne pengene som et realkreditlån eller et boliglån. Fordelen ved realkreditlån er, at renten oftest er billigere end på et boliglån. Det skyldes, at realkreditselskabet får førstepant i din bolig. Derfor bør du låne så meget som muligt som et realkreditlån. Vi samarbejder med Totalkredit, så det er deres lån, vi tilbyder i Vestjysk Bank.

Hvor meget kan jeg låne som realkreditlån?

Når du køber hus eller lejlighed kan du maksimalt låne 80% af boligens pris som realkreditlån. Ved lån til sommerhus er det 75%, mens køb af andelsbolig slet ikke kan finansieres via et realkreditlån. Her tager du i stedet for et banklån eller et boliglån, som det også kaldes.

Når du køber bolig, skal du typisk lægge 5% af købsprisen som en kontant udbetaling. Den resterende del af købesummen kan du låne som et boliglån i banken. Hos os har du også mulighed for at lægge låneomkostningerne ind i dit boliglån, hvis du ikke har pengene kontant.

 

Hvilket realkreditlån skal jeg så vælge?

Når du skal vælge realkreditlån, skal du blandt andet vælge mellem en fast og en variable rente. Du skal også overveje, om du vil have et lån med eller uden afdrag og hvor lang lånets løbetid skal være.

Realkreditlån kan overordnet inddeles i to typer:

  • check Fastforrentede realkreditlån
    Her får du en rente, der er fast i hele lånets løbetid. Det giver sikkerhed og en rolig nattesøvn.
  • check Variabelt forrentede realkreditlån
    Her tilbyder vi rentetilpasningslån, hvor renten låses for et halvt år op til 10 år ad gangen. Du får med dette lån en lavere ”husleje”, men når renten stiger, stiger din ”husleje” også.

Mulighederne er mange, og det er vigtigt, at du finder lige netop det realkreditlån, der passer til din situation. Vi vil anbefale dig at komme ind til et uforpligtende møde i banken. Her vil vi fortælle dig om de forskellige muligheder og i fællesskab finde det lån, der bedst dækker dine behov.

Få hjælp til at finde det bedste realkreditlån

Henriette Dohm Bach

privatrådgiver, Holstebro

Vi kan hjælpe dig med at finde det bedste lån

Vi er eksperter i boligfinansiering. Vi har prøvet det 1000-vis af gange og har en masse tips og råd i forhold til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge det rigtige realkreditlån. Kontakt Henriette eller en af vores andre privatrådgivere og lad os hjælpe med at finde det bedste og billigste realkreditlån.

Book et boligmøde

Vi har hjulpet mange igennem huskøb

Vestjysk Bank hjalp os godt igennem vores huskøb

“Min kæreste er lige skiftet til Vestjysk Bank, fordi vi skulle købe hus sammen. Vi valgte Vestjysk Bank som fællesbank, fordi jeg altid har været så tilfreds med banken, og fordi vi gerne vil have en bank i den by, vi bor. Desuden har vi fået god hjælp med huskøbet. Vores rådgiver hjalp os med at regne på, hvor meget vi kunne købe hus for, hvor stort vores rådighedsbeløb skulle være og hvilket lån, som var bedst og billigst for os. Efterfølgende tog vores rådgiver sig af det hele, så det har været nemt for os.”

Lars Christensen, Skjern

Line og Lars har fået hjælp til at købe hus

“Min kæreste er lige skiftet til Vestjysk Bank, fordi vi skulle købe hus sammen. Vi valgte Vestjysk Bank som fællesbank, fordi jeg altid har været så tilfreds med banken, og fordi vi gerne vil have en bank i den by, vi bor. Desuden har vi fået god hjælp med huskøbet. Vores rådgiver hjalp os med at regne på, hvor meget vi kunne købe hus for, hvor stort vores rådighedsbeløb skulle være og hvilket lån, som var bedst og billigst for os. Efterfølgende tog vores rådgiver sig af det hele, så det har været nemt for os.”

Lars Christensen, Skjern

Huskøb i trygge hænder

Vi ved ikke så meget om økonomien i forbindelse med huskøb, så vi fik god hjælp af banken til at vælge lån. Vi har blandt andet fået et prioritetslån. Det giver os fleksibilitet i hverdagen – og det er meget vigtigt for os. Det er rart, at vi ikke behøver bekymre os om økonomien – vi føler os i trygge hænder. 

— Lenette og Finn, Videbæk

Boligkøb i trygge hænder

Huskøb i trygge hænder

"Vi ved ikke så meget om økonomien i forbindelse med huskøb, så vi fik god hjælp af banken til at vælge lån. Vi har blandt andet fået et prioritetslån. Det giver os fleksibilitet i hverdagen – og det er meget vigtigt for os. Det er rart, at vi ikke behøver bekymre os om økonomien – vi føler os i trygge hænder".

— Lenette og Finn, Videbæk

Fordele ved at få hjælp til lån af os:

1.
Personlig og nærværende rådgivning

2.
Hurtige svar

3.
Hjælp hele vejen gennem forløbet

4.
Konkurrencedygtige priser

5 spørgsmål, vi ofte får om realkreditlån

Renten på realkreditlån afhænger af, hvilket lån du vælger. Det afhænger altså af, om du vælger et lån med fast eller variabel rente. Desuden afhænger renten af lånets løbetid, dvs. af, hvor lang tid, du har brug for at låne pengene.

Se aktuelle satser på https://www.totalkredit.dk/boliglan/kurser-og-priser/

Her kan du både se obligationsrenten og den effektive rente. Tilpasningslån og F-kort er det, vi kalder rentetilpasningslån eller lån med variabel rente, da renten kun er fast i en begrænset periode. Læs mere om forskellen mellem fast og variabel rente.

Sammenligner du renten på almindelige boliglån og realkreditlån er realkreditlån oftest de billigste. Grunden til det er, at realkreditselskabet (Totalkredit) får førstepant i din bolig, og derfor kan de tilbyde nogle attraktive renter. Du bør derfor altid låne alt det, du kan som realkreditlån (80% af prisen ved køb af hus og lejlighed). Resten kan du låne som banklån. Vi hjælper dig både med at få et realkreditlån og banklån.

Der findes enormt mange forskellige lån og finansieringsmuligheder. Derfor tager vi dig i hånden og går igennem de muligheder og løsninger, der er bedst for dig - i forhold til dig og din situation. Du får dermed en individuel rådgivning, som er tilpasset din økonomi, så du både finder du af, hvor meget du kan låne og hvilket lån, du skal vælge.

Du får et realkreditlån gennem din bank, som oftest samarbejder med et realkreditinstitut. I Vestjysk Bank samarbejder vi med Totalkredit på realkreditområdet. Realkreditlånene fra Totalkredit har netop fået tildelt stemplet "anbefalet" af Forbrugerrådet Tænk Penge.  

Få hjælp til at finde det rigtige realkreditlån

Udfyld formularen. Så ringer vi til dig og aftaler nærmere.

Bare så vi ved at du ikke er en robot, tak.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata

Det siger vores kunder om os

keyboard_arrow_up