Hvad er et realkreditlån?

Hvad er forskellen på de forskellige realkreditlån, hvornår skal de bruges, og hvilket skal jeg vælge? Få svar på dine spørgsmål om realkredit.

Book et møde og få svar på, hvilket lån der er bedst til dig

Hvad er forskellen på de forskellige realkreditlån?

Der findes mange typer af realkreditlån, men overordnet kan man inddele lånene i to typer:

  1. Fastforrentede realkreditlån
    Her får du en rente, der er fast i hele lånets løbetid. Det giver sikkerhed og en rolig nattesøvn. Renten er til gengæld højere her og nu, end hvis du vælger et variabelt forrentet lån.

  2. Variabelt forrentede realkreditlån:
    Her tilbyder vi rentetilpasningslån, hvor renten låses for et halvt år op til 10 år. Du får med dette lån en lavere ”husleje”, men når renten stiger, stiger din ”husleje” også.

Hvor meget kan jeg låne som realkreditlån?

Når du køber hus eller lejlighed kan du maksimalt låne 80% af boligens pris som realkreditlån. Ved sommerhus er det 75%, mens du ved køb af andelsbolig slet ikke kan finansiere via et realkreditlån. Her tager du i stedet for et banklån.

Når du køber bolig, skal du typisk lægge 5% af købsprisen som en kontant udbetaling. (Se vores boligopsparing med bonusrente, som er ideel til formålet). 
Den resterende del af købesummen kan du låne som et boliglån i banken. Hos os har du også mulighed for at lægge låneomkostningerne ind i dit boliglån, hvis du ikke har pengene kontant.

Bliv ringet op og hør mere om realkreditlån og boliglån

Hvilket realkreditlån skal jeg vælge?

Når du skal vælge realkreditlån, skal du blandt andet se på låntype, løbetid og rentesats. Du skal også overveje, om du vil have et lån med eller uden afdrag. Mulighederne er mange, og det er vigtigt, at du finder lige netop det realkreditlån, der passer til din situation.

Derfor er det vigtigt, at du får kompetent rådgivning. Vi vil anbefale dig at komme ind til et uforpligtende møde i banken. Her vil din bankrådgiver fortælle dig om de forskellige muligheder og i fællesskab finde den lånetype, der bedst dækker dine behov.

Book et boligmøde og få overblik over, hvilket realkreditlån der er bedst for dig.

Se en video om realkreditlån

Bliv ringet op om bolig

Er du kunde?

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata

keyboard_arrow_up