Hvad betyder rentetilpasning?

Med et Tilpasningslån varierer renten over lånets løbetid og bliver tilpasset med jævne mellemrum. I de fleste tilfælde kan du selv bestemme, hvor ofte det skal ske - og det er en god idé at være godt forberedt.

Se filmen, der forklarer, hvad rentetilpasning går ud på, og hvilke muligheder du har.

Har du eksempelvis et F3 lån, betyder det, at renten tilpasses hvert 3. år - og med et F5 lån er det hvert 5. år osv. Hvis du ikke gør noget, bliver renten automatisk tilpasset. Du får besked om, hvad den nye rente bliver, og lånet fortsætter med en ny periode.

Der er flere muligheder, når dit lån skal rentetilpasses:

  • check Forkorte eller forlænge perioden
  • check Omlægge lånet til en anden lånetype
  • check Ændre på løbetiden
  • check Ændre på afdrag
  • check Låse renten fast allerede før rentetilpasningen

Nedenfor kan du læse mere om, hvad du skal overveje i forbindelse med en rentetilpasning.

Vil du forkorte eller forlænge perioden?

Du kan fx vælge af skifte dit F3 lån til et F5 lån eller omvendt. En kortere periode kan være en fordel, hvis du overvejer at sælge din bolig. På den anden side er omkostningerne ved dit lån ofte lavere, når du vælger længere tid mellem rentetilpasningerne.

Vil du omlægge dit lån?

Overvejer du at lægge dit lån om til en anden lånetype - som fx fra variabel til fast rente, er det en god idé at gøre det op til en rentetilpasning.

Vil du ændre løbetiden?

Du kan også ændre løbetiden på dit lån op til en rentetilpasning - fx fra 15 til 20 år eller omvendt.

Vil du ændre på afdraget?

Hvis du har et lån uden afdrag, kan du vælge at ændre det til et lån med afdrag. Eller omvendt, få en periode uden afdrag - hvis din økonomi tillader det.

Vil du låse renten fast?

Hvis du forventer, at renten kommer til at stige frem mod rentetilpasningen, kan du vælge at låse renten fast, allerede før rentetilpasningen finder sted. Der er mange muligheder. Vær opmærksom på, at alle ændringer skal aftales senest to måneder før rentetilpasningen. Det gælder udgangen af januar, april, juli eller oktober afhængigt af, hvornår dit lån rentetilpasses.

Prøv vores beregner

Har du allerede et Tilpasningslån i Totalkredit, som snart skal have tilpasset renten, kan du med vores beregner nedenfor få en idé om, hvad renten og ydelsen på dit lån ville være, hvis dit lån skulle rentetilpasses på baggrund af renten i dag.

Tag os med på råd

Book et møde nedenfor eller kontakt din rådgiver, så I kan tage en snak om dine ønsker, behov og muligheder.

Bliv ringet op om bolig

Bare så vi ved at du ikke er en robot, tak.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata

keyboard_arrow_up