Hvor meget skal jeg spare op til pension?

Det er meget individuelt, hvor stor en pensionsopsparing vi hver især har behov for. Men helt overordnet skal du gå efter at spare så meget op, at du har råd til at få udbetalt 80% af det, du får udbetalt i dag.

Hvad har betydning for, hvor meget du skal spare op?

Størrelsen på din opsparing afhænger bl.a. af, hvornår du ønsker at gå på pension, og hvordan din formue, dine forpligtelser og dine ønsker til fremtiden er på pensionstidspunktet. Har du for eksempel gæld i en bolig, når du går på pension? Eller har du friværdi i din bolig, som kan realiseres og er en del af din opsparing? Drømmer du om at købe en ny bolig i udlandet? Eller har du planer om at nyde livet i sommerhuset herhjemme?

80 % af din løn som pensionist

Selv om pensionsopsparing er en personlig sag, har vi en tommelfingerregel, der kan give dig en indikation af, hvor meget du skal spare op til pension. Tommelfingerreglen lyder, at du skal spare så meget op, at dine pensionsudbetalinger svarer til 80 % af den løn, du tjener på arbejdsmarkedet.

De første penge er de største penge

Selv om pension måske ligger langt ude i fremtiden, og det kan være svært at forholde sig til, er det en rigtig god ide at komme i gang med at spare op til pension tidligt. Jo før, du begynder at spare op til din pension, jo færre penge behøver du sætte til side hver måned for at sikre dig den ønskede levestandard.

Tidligere havde mange en forventning om at være på pension i cirka 10 år – men i dag vil 20 år være mere realistisk for de fleste.

Vær opmærksom på, at det er mere end dobbelt så dyrt at starte pensionsopsparingen som 40 årig end som 25 årig. Det er selvfølgelig en personlig sag, hvor meget du vil undvære af lønnen til pension. Men husk også på, at du kan opnå skattefradrag for en del af den pension, du selv sparer op.

Book et gratis pensionstjek og find ud af, om du sparer nok op til pension.

Bliv ringet op om pension

Bare så vi ved at du ikke er en robot, tak.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata

keyboard_arrow_up