Hvordan får jeg mest ud af min pensionsopsparing?

Renten er nu så lav på en almindelig pensionskonto, at du bør overveje at investere. Set over en længere tidshorisont har man historisk fået mest ud af at investere sin pensionsopsparing.

Historisk set har værdipapirer over længere perioder næsten altid givet et højere afkast end en almindelig bankkonto. Så hvis du har en del år til pensionsalderen, er det vores anbefaling, at du investerer din pensionsopsparing.

Hvilken investeringsløsning skal jeg vælge til min pensionsopsparing?

Om det skal være aktier, obligationer eller en kombination, hænger sammen med, hvilken risiko du vil tage og hvor lang tid, der er tilbage, inden du har brug for, at pensionsopsparingen skal udbetales. Og derfor er det individuelt, hvordan vi anbefaler dig at investere dine pensionsmidler.

Der er stor forskel på temperament. Nogle er til lav risiko. Andre er til høj risiko. Derfor  laver vi altid en individuel investeringsprofil, inden vi rådgiver dig om, hvordan du skal investere din pension.

Du vil sikkert opleve, at din risikovillighed ændrer sig med alderen. Som ung er du ofte mere villige til at løbe en risiko, og du kan også bedre ’tåle’ det, fordi der er lang tid til, du skal bruge din pensionsopsparing.

Hvad giver det største afkast?

Som hovedregel kan du forvente, at jo større risiko, du løber, jo større er afkastmulighederne også. Det gælder uanset, om du har valgt en pension, hvor du selv investerer pengene, eller en løsning, hvor det er banken eller pensionsselskabet, der står for investeringerne. Men omvendt løber du også en større risiko for at miste penge. Afkast og risiko er altså to sider af samme sag.

Din risiko kan ændre sig

En tommelfingerregel er, at du bør tjekke din risikovillighed hvert 2.-3. år - eller som minimum, når der sker store ændringer i dit liv – fx når du bliver gift, får børn eller køber hus. Og jo tættere du kommer på pensionsalderen, jo oftere bør du overveje, hvilken risiko du vil tage.

Bliv ringet op om pension

Er du kunde?

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata

keyboard_arrow_up