Investering til børn?

Vil du gerne starte en opsparing til dit barn, så kan det være en god ide at investere pengene.

Børneopsparing i Pensionspulje

Til de fleste børn er det mest oplagte valg en børneopsparing. Du kan indskyde op til 6.000 kr. om året, og afkastet er skattefrit. Kontoen kan oprettes af forældre, værge, bedsteforældre eller oldeforældre, og pengene er bundet i mindst syv år. Du kan læse mere om børneopsparinger her.

Du kan tilmelde børneopsparingen til Pensionspulje, og så sørger vi for, at pengene automatisk bliver investeret som aftalt med dig. Du kan læse mere om mulighederne med Pensionspulje her.

Investeringskonto FRI

Vil du gerne spare yderligere op, end hvad der er muligt på en børneopsparing, så kan du udnytte barnets frikort ved at købe investeringsforeninger, der er kapitalindkomstbeskattet. Det kan du f.eks. gøre via en Investeringskonto FRI, hvor du bl.a. kan oprette kontoen med et fast månedligt indskud.  Bemærk at det er en forudsætning for at kunne udnytte frikortet, at det er barnets egne penge, der bliver investeret, og de ikke stammer fra pengegaver fra dig som forældre.

Aktier og Aktiesparekonto

Børn kan også købe aktier for deres frie opsparing eller oprette en Aktiesparekonto, men her gælder de samme beskatningsregler som for voksne, så rent skattemæssigt er det som regel ikke det mest optimale valg. Du kan læse mere om Aktiesparekontoen her, hvis det er en mulighed, du overvejer:

Kontakt din rådgiver i Vestjysk Bank, hvis du gerne vil høre mere om de forskellige muligheder.

Bliv ringet op om investering

Udfyld formularen. Så ringer vi til dig hurtigst muligt.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata