Tastatur og lommeregner ligger ovenpå investerings papirer

Aktiesparekonto

Formålet med vores aktiesparekonto er at gøre det nemmere og mere attraktivt at placere en opsparing i aktier eller aktiebaserede investeringsforeninger. Så overvejer du at investere i aktier, så kan vores aktiesparekonto være en mulighed for dig.

Få et gratis investeringstjek

3 fordele ved en aktiesparekonto

1. Du har mulighed for at få mere ud af dine penge
Historisk har man over tid fået et højere afkast ved at investere i aktier fremfor at have pengene stående kontant. Der er dog altid en risiko ved at investere – og der er ingen garanti for et bestemt afkast på aktiesparekontoen.

2. Du kan spare penge i skat
Normalt skal du betale mellem 27 og 42 procent i skat af afkastet på aktier (satsen afhænger af størrelsen på afkastet). Med en aktiesparekonto er skatten 17% af afkastet årligt.

3. Automatisk indberetning og afregning af skat
Vi sørger for, at skattemyndighederne får de rigtige oplysninger til din selvangivelse.

Kort om aktiesparekontoen

  • Der kan oprettes én aktiesparekonto pr. person.
  • Du kan selv vælge at stå for investeringerne, eller du kan lade os hjælpe dig.
  • Du kan hæve og sætte ind på kontoen, lige så ofte du vil.
  • Du kan maksimalt indsætte 135.900 kr. (2024) på kontoen.
  • Står du selv for investeringerne, kan du købe og sælge aktier, lige så ofte du vil – vær opmærksom på, at der er omkostninger ved at handle værdipapirer. Priserne fremgår af vores prisbog.
  • Skatten på afkast på aktiesparekontoen er 17 pct. og opgøres ved årets udgang efter lagerbeskatningsprincippet. Det vil sige, at du bliver beskattet af værdistigningen af dine investeringer. Beløbet hæves automatisk på din aktiesparekonto.
  • Tab på dine investeringer kan fremføres til fradrag i fremtidige gevinster på aktiesparekontoen. Tab kan derimod ikke fradrages i gevinster fra andre investeringer uden for aktiesparekontoen.
  • Du kan investere din aktiesparekonto i noterede aktier, aktiebaserede investeringsbeviser samt blandede investeringsfonde, der har over 50% investeret i aktier.

Er aktiesparekontoen noget for dig?

Kontakt din rådgiver, som kan fortælle mere om dine muligheder og vurdere, om en aktiesparekonto er en fordel for dig. Du kan også booke et gratis og uforpligtende møde i formularen nedenfor.

Risiko

Vi gør os umage med at sammensætte den rigtige investeringsløsning til dig, men der vil altid være risiko forbundet med investering, og du kan således risikere helt eller delvist at tabe det investerede beløb. Historiske afkast er kun vejledende og ikke nødvendigvis et udtryk for fremtidige afkast.

Book et gratis og uforpligtende investeringsmøde

Udfyld formularen. Så ringer vi til dig og aftaler et tidspunkt.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata