Aktiesparekonto

Formålet med vores aktiesparekonto er at gøre det nemmere og mere attraktivt at placere en opsparing i aktier eller aktiebaserede investeringsforeninger. Så overvejer du at investere i aktier, så kan vores aktiesparekonto være en mulighed for dig.

Få et gratis investeringstjek

3 fordele ved en aktiesparekonto

1. Du har mulighed for at få mere ud af dine penge

Historisk har man over tid fået et højere afkast ved at investere i aktier fremfor at have pengene stående kontant. Der er dog altid en risiko ved at investere – og der er ingen garanti for et bestemt afkast på aktiesparekontoen.

2. Du kan spare penge i skat

Normalt skal du betale mellem 27 og 42 procent i skat af afkastet på aktier (satsen afhænger af størrelsen på afkastet). Med en aktiesparekonto er skatten 17% af afkastet årligt.

3. Automatisk indberetning og afregning af skat

Vi sørger for, at skattemyndighederne får de rigtige oplysninger til din selvangivelse.

Kort om aktiesparekontoen

  • check Der kan oprettes én aktiesparekonto pr. person.
  • check Du kan selv vælge at stå for investeringerne, eller du kan lade os hjælpe dig.
  • check Du kan hæve og sætte ind på kontoen, lige så ofte du vil.
  • check Du kan maksimalt indsætte 106.600 kr. (2023) på kontoen.
  • check Står du selv for investeringerne, kan du købe og sælge aktier, lige så ofte du vil – vær opmærksom på, at der er omkostninger ved at handle værdipapirer. Priserne fremgår af vores prisbog.
  • check Skatten på afkast på aktiesparekontoen er 17 pct. og opgøres ved årets udgang efter lagerbeskatningsprincippet. Det vil sige, at du bliver beskattet af værdistigningen af dine investeringer. Beløbet hæves automatisk på din aktiesparekonto.
  • check Tab på dine investeringer kan fremføres til fradrag i fremtidige gevinster på aktiesparekontoen. Tab kan derimod ikke fradrages i gevinster fra andre investeringer uden for aktiesparekontoen.
  • check Du kan investere din aktiesparekonto i noterede aktier, aktiebaserede investeringsbeviser samt blandede investeringsfonde, der har over 50% investeret i aktier.

Er aktiesparekontoen noget for dig?

Kontakt din rådgiver, som kan fortælle mere om dine muligheder og vurdere, om en aktiesparekonto er en fordel for dig. Du kan også booke et gratis og uforpligtende møde i formularen nedenfor. 

Book et investeringstjek

Kontakt os og lad os se på, om aktiesparekontoen kunne være noget for dig.

Bare så vi ved at du ikke er en robot, tak.

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata

Vores investeringsprodukter

Information om investering

keyboard_arrow_up