Computer og tablet ligger på et bord. Ovenpå computerne ligger nogle papirer med nogle farverige grafer

Hvad er fordelene ved automatisk geninvestering?

Vestjysk Bank tilbyder at tilmelde dine depoter til en aftale om automatisk geninvestering af udbytte. Det vil sige, at det udbytte, som du modtager fra danske investeringsforeninger, automatisk vil blive ombyttet til nye investeringsbeviser.

Du betaler ikke kurtage ved automatisk geninvestering, og desuden køber du de nye investeringsbeviser til indre værdi, hvilket betyder, at du får en kurs, der ofte er bedre, end hvis du selv skulle købe beviserne på fondsbørsen.

Hvis du også har enkeltaktier som f.eks. Vestas eller Microsoft i dit depot, så påvirker aftalen ikke udbytte fra disse selskaber, der fortsat vil blive udbetalt direkte til din konto.

Vi skal have modtaget din tilmelding til automatisk geninvestering mindst 3 bankdage før, at udbyttet går fra dine investeringsbeviser, hvis du skal være sikker på at få udbyttet automatisk geninvesteret. Hvis du på et tidspunkt eventuelt må ønske at ophæve aftalen om geninvestering, så bedes du kontakte din rådgiver.

Hvad med skatten?

Ved automatisk geninvestering for frie midler tilbageholdes aconto udbytteskat på samme måde, som hvis du fik udbyttet udbetalt kontant. Det betyder, at der derfor ikke købes nye beviser for den tilbageholdte udbytteskat. Ved geninvestering af pensionsmidler købes der nye beviser for det fulde udbytte.

Tilmelding

Ja tak, jeg vil gerne tilmeldes automatisk geninvestering

Når du udfylder formularen, sender du personlige oplysninger til os. Vi passer godt på dem og anvender dem udelukkende til at imødekomme din henvendelse. Læs vores retningslinjer for behandling på vestjyskbank.dk/persondata